Rolletjes met zuring en dragon
Een rolletjes met vis of kip, voor ieder wat wils.


Honing
Honing is heerlijk. Op je boterham, in je yoghurt, op een toast met geitenkaas... Honing lijkt een natuurproduct en dus per definitie bio. Wie zich verdiept in hoe bijen worden gehouden, ontdekt al gauw verschillen. Biologische bijtjes zijn vaak geselecteerd op andere kwaliteiten en gaan in een ‘proper’ drachtgebied op zoek naar nectar. Net als in de veehouderij, zet een biologisch imker in op preventie. Wordt een biologisch bijenvolk ziek, dan zijn een beperkter aantal geneeskundige middelen toegelaten.
Vlaamse biohoning bestaat vooralsnog niet. Biologisch honing uit Wallonië of uit onze buurlanden kan je wél vinden. Genieten maar!
4 pers.
Ingrediënten
- Rolletjes
- 500 g kippenlapjes of 500 g visfilet
- 500 g zuring
- enkele takjes dragon
- Honing-mosterdvinaigrette
- 1 el graantjesmosterd, zoet
- 1 el honing
- 1 el olijfolie
- 1 el water
Bereiding
- Rol de filet of het lapje samen met enkele blaadjes zuring en dragon op. Zet vast met een prikker.
- Stoom de kippenrolletjes 4 à 5 minuten, de visrolletjes 7 à 8 minuten.
- Meng ondertussen alle ingrediënten voor de vinaigrette.
- Stoof de overige zuring en serveer deze als extra garnituur. Dien op met de vinaigrette. Lekker met aardappelpuree.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'

Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.