Salade Niçoise anders
Klassieker, maar anders.
Aardappel
Biologische aardappelen zijn overal verkrijgbaar in een ruim aanbod, zowel vastkokende als bloemige. Ook in bio worden ze verwerkt tot producten als friet, chips en puree. Tijdens de teelt van biologische aardappelen worden geen chemisch-synthetische gewasbeschermingsmiddelen, geen herbiciden of kunstmest gebruikt maar wordt ingezet op robuuste rassen, mechanische onkruidbestrijding en op een slimme, natuurlijke aanpak.
Groenten
Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!
4 pers.
Ingrediënten
- 200 g boontjes, gekookt of gestoomd
- 2 tomaten, in partjes
- 12 olijven
- 200 g aardappelen, gerookt of gestoomd
- 300 g makreel, gerookt, in stukjes
- 8 ansjovisjes
- 4 el platte peterselie, gehakt
- 2 el kappertjes, gespoeld
- 2 eieren, hardgekookt, gepeld en gehalveerd
- Vinaigrette
- 2 el witte wijnazijn
- citroensap
- 1 el mosterd
- 6 el olie
Bereiding
- Meng de ingrediënten voor de salade in een slakom.
- Maak de vinaigrette, leng eventueel aan met 2 el water.
- Giet de vinaigrette over het slaatje.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.