Slaatje met peer, appel en blauwe kaas
Niets dan complimentjes als je deze herfstsalade met appel, peer en blauwe kaas voorschotelt. Vol smaak en snel op tafel.
Appels en peren
Weinig fruit is tegelijk zo alledaags én bijzonder als een appel. We eten appels, en ook peren, het hele jaar door. Op de Vlaamse boomgaarden wordt er geoogst van half augustus tot eind oktober. Voor de pitfruitteler is die periode het orgelpunt van een heel jaar investeren in een gezonde boomgaard.
2 pers.
Ingrediënten
- 6 witloofstronken, blaadjes
- 3 appelen, in schijfjes
- 3 peren, in schijfjes
- 250 g blauwschimmelkaas, grof verkruimeld
- 3 el noten, grof gehakt
- 3 el peterselie, grof gehakt
- Voor de dressing: 50 g blauwschimmelkaas, 50 g yoghurt, 5 el olijfolie en 2 el citroensap
Bereiding
- Mix de ingrediënten voor de dressing in een blender. Voeg eventueel wat water toe.
- Doe de witloofblaadjes in een grote slakom. Snij de appel en peer in fijne schijfjes. Schillen is niet nodig. Voeg alle overige ingrediënten toe en meng.
- Giet de dressing over de gemengde salade, en klaar! Serveer in een diep bord.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Claudine Lemey, fotografie: Frank Toussaint'
Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept: Claudine Lemey, fotografie: Frank Toussaint