Slaatje met peer, appel en blauwe kaas

Niets dan complimentjes als je deze herfstsalade met appel, peer en blauwe kaas voorschotelt. Vol smaak en snel op tafel.

Slaatje Peer Appel Blauwe Kaas Juli 2018
Recept: Debby De Mangelaere - Foto: Stefan Jacobs
Appel Peer Productinfo
Appels en peren

An apple a day, keeps the doctor away. Weinig fruit is tegelijk zo alledaags én bijzonder als een appel. We eten appels, en ook peren, het hele jaar door. Op de Vlaamse boomgaarden wordt er geoogst van half augustus tot eind oktober. Voor de pitfruitteler is die periode het orgelpunt van een heel jaar investeren in een gezonde boomgaard. Wil je weten hoe de biologische teler te werk gaat? Wij nemen je mee de boomgaard in!


2 pers.

Ingrediënten

  • 6 witloofstronken, blaadjes
  • 3 appelen, in schijfjes
  • 3 peren, in schijfjes
  • 250 g blauwschimmelkaas, grof verkruimeld
  • 3 el noten, grof gehakt
  • 3 el peterselie, grof gehakt
  • Voor de dressing: 50 g blauwschimmelkaas, 50 g yoghurt, 5 el olijfolie en 2 el citroensap

Bereiding

  • Mix de ingrediënten voor de dressing in een blender. Voeg eventueel wat water toe.
  • Doe de witloofblaadjes in een grote slakom. Snij de appel en peer in fijne schijfjes. Schillen is niet nodig. Voeg alle overige ingrediënten toe en meng.
  • Giet de dressing over de gemengde salade, en klaar! Serveer in een diep bord.

Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Claudine Lemey, fotografie: Frank Toussaint'

Bmn Grijskader 250Px

Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!

Recept: Claudine Lemey, fotografie: Frank Toussaint

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.