Spiesjes
Let it roll.
Kaas
Hard, zacht, jong, oud, met kruiden: ook in bio vind je een breed assortiment aan kaas. Voor biokaas heb je melk nodig die op een biologische manier geproduceerd wordt. Die melk kan van koeien, geiten of schapen komen. Wist je dat Vlaanderen rijk is aan heerlijke, lokale biokazen?
4 pers.
Ingrediënten
- VOOR DE KAASBALLETJES:
- 125 g verse kaas
- peper en zout
- 5 el bieslook, fijngehakt
- 1,5 el roze peperbolletje, geplet
- VOOR DE GEHAKTBALLETJES:
- 0,5 dl melk
- 3 sneetjes oud brood
- 1 ui, fijngehakt
- 1 ei
- 2 tl mosterd
- 500 g gehakt
- peper en zout
- 1 klontje boter of 1 el olijfolie
Bereiding
- KAASBALLETJES:
- Roer de kaas los. Kruid met peper en zout.
- Maak balletjes, rol de balletjes in bieslook en de peperbolletjes.
- Laat de balletjes opstijven in de koelkast.
- GEHAKTBALLETJES:
- Meng in een kom de meld met het broodkruim. Laat eventjes weken.
- Voeg de ui, het ei, de mosterd en het gehakt toe. Kruid met peper en zout. Meng goed.
- Vorm balletjes. Bak de balletjes in een pan in boter of olijfolie goudbruin. Laat afkoelen.
- Rijg spiesjes afwisselend met een gehaktballetje en een kaasballetje.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.