Stamppot met andijvie
Stevige kost voor een koude dag! Krulandijvie uit volle grond met een pittig kaasje en een krokant spekje erbij. Of zonder, in je eigen variant!
Varkensvlees
Biologische veehouders kiezen voor een diervriendelijke aanpak. Ze erkennen en stimuleren het natuurlijke gedrag van de varkens en houden hun dieren gezond met biologisch voer, frisse buitenlucht, genoeg leefruimte en zo weinig mogelijk medische ingrepen. De boer kiest robuuste varkensrassen, dat helpt ook voor de gezondheid van het varken.
Om de druk op het milieu minimaal te houden, stelt de biosector voorop dat het aantal dieren per hectare beperkt moet zijn. Voor jou als consument betekent dat: kies voor minder vlees, maar beter!
Groenten
Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!
Aardappel
Biologische aardappelen zijn overal verkrijgbaar in een ruim aanbod, zowel vastkokende als bloemige. Ook in bio worden ze verwerkt tot producten als friet, chips en puree. Tijdens de teelt van biologische aardappelen worden geen chemisch-synthetische gewasbeschermingsmiddelen, geen herbiciden of kunstmest gebruikt maar wordt ingezet op robuuste rassen, mechanische onkruidbestrijding en op een slimme, natuurlijke aanpak.
4 pers.
Ingrediënten
- 1 krulandijvie of 2 bosjes rapensteeltjes
- 1 kg zachtkokende aardappelen
- 2 el mosterd
- 100 g zachte schimmelkaas, schaap of geit
- 2 el zure room
- peper en zout
Bereiding
- Schil de aardappelen, kook ze gaar en hou ze warm.
- Maak de andijvie of de raapsteeltjes schoon en blancheer ze heel even in kokend, gezouten water.
- Laat ze goed uitlekken en hak ze grof.
- Prak de aardappelen (niet te fijn) met de mosterd en zure room.
- Schep de verkruimelde schapenkaas eronder samen met de groenten.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Ook lekker met spek erbij.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'
Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes