Tiramisu met speculoos

Wat zouden we toch doen zonder de heerlijke kookkunsten van de Italianen? Naast pasta, pizza en hun heerlijk ijs is er natuurlijk de grootste klassieker van allemaal... tiramisu! Door deze te combineren met Belgische biospeculoos scoor je altijd. Buon appetito!

Tiramisu1
Koek Ontbijtgranen Liggend
Koek en ontbijtgraan

Niet alleen biobrood zit in de lift, ook biokoekjes of ontbijtgranen gaan vlot over de toonbank. Wat maakt biologisch gebak anders dan gangbaar? Voor alle biologische voedingswaren - en dus ook voor gebak, koek en ontbijtgranen - geldt dat de grondstoffen (bloem, granenvlokken, suiker, ei, noten...) biologisch moeten zijn. Het gebruik van additieven is voor bio veel strenger gereglementeerd, net als de toegelaten hulpstoffen en technieken.

De biosector bakt vaak koekjes met volkoren granen en met minder suiker. Ook een glutenvrij aanbod vind je sneller in bio dan elders. Kortom: genoeg redenen om ook voor je koekjes naar bio te grijpen! 


pers.

Ingrediënten

 • 260 gram biologische speculoos
 • 4 bio-eieren
 • 6 eetlepels suiker
 • 500 gram bio mascarpone
 • 10 eetlepels bio amaretto
 • 1 kop sterke bio koffie

Bereiding

 • Splits de eieren. Klop de eigelen met de helft van de suiker tot een schuimig mengsel. Klop de eiwitten met de overige suiker zeer stijf.
 • Roer het eigeelmengsel en de mascarpone stevig onder elkaar. Spatel er daarna voorzichtig de eiwitten onder tot u een smeuïg kaasmengsel bekomt.
 • Zet een kop sterke koffie en voeg de amaretto toe.
 • Dompel de speculooskoekjes 1 seconde onder in de koffie en schik ze op de bodem van een glazen schotel. Laat wat ruimte tussen de koekjes.
 • Schep een laag kaasmengsel over de speculoos. Leg daarna nogmaals een laag speculoos en werk weer af met een laag kaasmengsel.
 • Verkruimel wat speculooskoekjes en bestrooi hiermee de bovenkant. Laat een nachtje rusten in de koelkast.
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.