Tongschar met witlof en biersausje

Vis in combinatie met bier, het is een verrassende combinatie. Maar omdat het witbier is, is de smaak zacht en dat past perfect bij vis! Het gestoofde witlof maakt deze maaltijd helemaal af.

Tongschar Met Witloof En Biersausje
Biobier
Bier

Biobier zit duidelijk in de lift. Met meer dan 150 Belgische biobieren op de markt in België heb je maar te kiezen uit al dat lekkers. Volgens de biersommelier proef je echt het verschil – niet verwonderlijk dus dat ook biobieren in de prijzen vallen. Het grote verschil zit 'm niet zozeer in het brouwproces maar wel in de eerste plaats in de gebruikte landbouwingrediënten: die zijn minimaal 95% afkomstig uit de biolandbouw, dus ggo-vrij en geteeld zonder chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen, herbiciden of kunstmest. Ook op additieven en hulpstoffen tijdens het brouwproces gelden voor biobier strengere normen.

Camp Groenten Ligg
Groenten

Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!


4 pers.

Ingrediënten

 • 8 tongscharfilets (of andere visfilet)
 • 8 stronkjes witlof uit volle grond
 • 2 sjalotten
 • 20 cl witbier
 • 10 cl room
 • 2 klontjes boter
 • peper en zout

Bereiding

 • Stoof het witlof gaar in een pot in een klontje boter en een bodempje water. Strooi er zout over en stoof 30 minuten.
 • Verwarm de oven voor op 180°C. Boter een ovenschotel in en bestrooi de bodem met de fijngehakte sjalotten. Plooi de gepeperde en gezouten visfilets toe met de blinkende kant naar binnen. Leg ze op de sjalotten. Overgiet met het bier. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.
 • Schep de visfilets met een spatel uit de schotel en houd ze warm.
 • Haal het harde gedeelte uit de witlofstronken en stoof ze in hun geheel zachtjes in een pan in wat boter.
 • Giet het stoofvocht van de vis over in een sauspan, voeg het stoofvocht van het witlof toe en laat 1/3 verdampen. Voeg de room toe en laat opnieuw 1/3 verdampen.
 • Lepel de saus op de borden. Schik het witlof en de tongscharfilets erop. Serveer met natuuraardappelen en versgeknipte peterselie.

Dit recept is van 'Lekker van bij ons'

Lekkervanbijons

Op www.lekkervanbijons.be vind je een recept voor elk moment en in elk seizoen met producten uit onze eigen regio. Maak de recepten met bio en geniet dubbel!

https://www.lekkervanbijons.be/recepten
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.