Huisgemaakte vanillevla
Vla komt niet enkel uit een pak, maar kan je thuis lekker zelf maken met de melk en het zoet van jouw keuze. Met echte vanille het lekkerst!
Melk
Biologische melkveehouders kiezen voor een diervriendelijke aanpak. Niet alleen erkennen ze het natuurlijk gedrag van dieren, ze houden hun dieren zo gezond mogelijk via biologisch voer, frisse buitenlucht, genoeg leefruimte en zo weinig mogelijk medische ingrepen.
Eieren
Bij het produceren van biologische eitjes staat het welzijn van de legkip op de eerste plaats. Een kip is een bosdier en scharrelt, en bio wil dit natuurlijke gedrag zoveel mogelijk stimuleren. In bio is de kip niet louter een broedmachine. Dat betekent onder andere aandacht voor het juiste voer, een natuurlijk dag-nachtritme en genoeg leefruimte voor de kippen.
4 pers.
Ingrediënten
- 2 eierdooiers
- 65 ml vloeibaar zoet (agave, honing, ahorn,...)
- 40 g bloem
- 4 dl (plantaardige) melk
- zaadjes van 1 vanillestokje
- Serveertip: met verse vruchten naar keuze
Bereiding
- Klop de eierdooiers, agavesiroop en bloem schuimig.
- Breng de melk aan de kook en neem deze van het vuur.
- Voeg de melk al roerend bij het eimengsel en doe het mengsel daarna terug in de pan.
- Verwarm dit nog een vijftal minuten, al roerend, op een matig vuur tegen het kookpunt, tot de vla dik wordt.
- Neem de pan weer van het vuur en voeg de vanillezaadjes toe.
- Dek de pan af en laat afkoelen.
- Indien je ook verse vruchten bij dit recept wil serveren, voeg je deze nu toe.
- Serveer.
- Extra serveertip: bestrooi met een beetje suiker (rietsuiker, poedersuiker, kokosbloesemsuiker) en zet even onder de grill.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'
Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes