Huisgemaakte vanillevla
Vla komt niet enkel uit een pak, maar kan je thuis lekker zelf maken met de melk en het zoet van jouw keuze. Met echte vanille het lekkerst!


Melk
“Is melk niet altijd bio? Dat komt toch gewoon van een koe, schaap of geit?” Het verschil? In bio vormen buiten grazen, weinig medische behandelingen en 100% biologisch voer de basis voor een rijk voedingsproduct.

Eieren
Eet jij 's ochtends ook graag een eitje bij je ontbijt? Met een bio-eitje maak je de meest diervriendelijke keuze. Biokippen hebben in de stal voldoende ruimte en stro om in te scharrelen en er zijn voldoende zitstokken om te rusten of slapen. Buiten krijgen de kippen een uitloop van minstens 4 vierkante meter per kip. Ze eten ook puur biologisch voer, dus onbespoten en niet genetisch gemanipuleerd.
4 pers.
Ingrediënten
- 2 eierdooiers
- 65 ml vloeibaar zoet (agave, honing, ahorn,...)
- 40 g bloem
- 4 dl (plantaardige) melk
- zaadjes van 1 vanillestokje
- Serveertip: met verse vruchten naar keuze
Bereiding
- Klop de eierdooiers, agavesiroop en bloem schuimig.
- Breng de melk aan de kook en neem deze van het vuur.
- Voeg de melk al roerend bij het eimengsel en doe het mengsel daarna terug in de pan.
- Verwarm dit nog een vijftal minuten, al roerend, op een matig vuur tegen het kookpunt, tot de vla dik wordt.
- Neem de pan weer van het vuur en voeg de vanillezaadjes toe.
- Dek de pan af en laat afkoelen.
- Indien je ook verse vruchten bij dit recept wil serveren, voeg je deze nu toe.
- Serveer.
- Extra serveertip: bestrooi met een beetje suiker (rietsuiker, poedersuiker, kokosbloesemsuiker) en zet even onder de grill.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'

Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes