Huisgemaakte vanillevla

Vla komt niet enkel uit een pak, maar kan je thuis lekker zelf maken met de melk en het zoet van jouw keuze. Met echte vanille het lekkerst!

Schermafbeelding 2016 02 05 Om 11 02 14
Schermafbeelding 2016 04 08 Om 11 02 52
Melk

Biologische melkveehouders kiezen voor een diervriendelijke aanpak. Niet alleen erkennen ze het natuurlijk gedrag van dieren, ze houden hun dieren zo gezond mogelijk via biologisch voer, frisse buitenlucht, genoeg leefruimte en zo weinig mogelijk medische ingrepen.

Productfoto Eieren
Eieren

Bij het produceren van biologische eitjes staat het welzijn van de legkip op de eerste plaats. Een kip is een bosdier en scharrelt, en bio wil dit natuurlijke gedrag zoveel mogelijk stimuleren. In bio is de kip niet louter een broedmachine. Dat betekent onder andere aandacht voor het juiste voer, een natuurlijk dag-nachtritme en genoeg leefruimte voor de kippen.


4 pers.

Ingrediënten

  • 2 eierdooiers
  • 65 ml vloeibaar zoet (agave, honing, ahorn,...)
  • 40 g bloem
  • 4 dl (plantaardige) melk
  • zaadjes van 1 vanillestokje
  • Serveertip: met verse vruchten naar keuze

Bereiding

  • Klop de eierdooiers, agavesiroop en bloem schuimig.
  • Breng de melk aan de kook en neem deze van het vuur.
  • Voeg de melk al roerend bij het eimengsel en doe het mengsel daarna terug in de pan.
  • Verwarm dit nog een vijftal minuten, al roerend, op een matig vuur tegen het kookpunt, tot de vla dik wordt.
  • Neem de pan weer van het vuur en voeg de vanillezaadjes toe.
  • Dek de pan af en laat afkoelen.
  • Indien je ook verse vruchten bij dit recept wil serveren, voeg je deze nu toe.
  • Serveer.
  • Extra serveertip: bestrooi met een beetje suiker (rietsuiker, poedersuiker, kokosbloesemsuiker) en zet even onder de grill.

Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'

Bmn Grijskader 250Px

Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!

Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.