Zoete girasole met sinaasappelsiroop en kokosyoghurt
Laat je met deze dessertpasta verrassen door de frisse combinatie van sinaassiroop en kokos! Een ideaal dessert om een mooi feestmenu in stijl af te sluiten.
Pasta
Om die Italiaanse toer even af te maken: ook voor pizza’s heeft de biosector een origineel aanbod.
Tot slot vind je in bio een ongelooflijk assortiment granen en pseudogranen die je als rijst of couscous kan bereiden. Ook als het snel moet gaan. Biologische granen bij je maaltijd? Wat een variatie!
4 pers.
Ingrediënten
- 2 verpakkingen Girasole appel en kaneel (of andere pasta met een zoete vulling)
- 200 g kokosyoghurt
- 1 tl vanille-extract
- Voor de sinaasappelsiroop: 400 ml bio sinaasappelsap, 100 g suiker, sap van 1 biocitroen, zeste van 1 sinaasappel
- Voor de afwerking: zeste van 1 sinaasappel
Bereiding
- Meng het sinaasappelsap met de suiker, sap van 1 citroen en de zeste van 1 sinaasappel.
- Verhit een pannetje, breng de koude vloeistof er in over en verhit op een hoog vuur tot het begint te koken. Laat 5 minuten al roerend doorkoken. Zo kan de suiker smelten en de siroop indikken.
- Meng de kokosyoghurt met het vanille extract.
- Rasp nu ook de zeste van een tweede sinaasappel voor de afwerking.
- Breng de pasta intussen in een kookpot met water aan de kook en kook er de girasole in.
- Serveer alles op een bordje en bestrooi met de zeste van sinaasappel.
Dit recept is van 'Fabrizio and Friends'
Onze verse pasta’s vullen we voor 100% met biologische én verse ingrediënten. Dat verschil proef je!
https://www.fabriziofriends.com/