​Zoete girasole met sinaasappelsiroop en kokosyoghurt

Laat je met deze dessertpasta verrassen door de frisse combinatie van sinaassiroop en kokos! Een ideaal dessert om een mooi feestmenu in stijl af te sluiten.

Fabrizio Dessert
Foto: Toos Vergrote - @toosplantbasedfood
Pasta Liggend
Pasta

Wie pasta zegt, bedoelt meestal witte pasta van tarwe. Dat is immers de meest voorkomende pastasoort. Je vindt ‘tarwepasta’ in allerlei vormen in elke voedingswinkel. In bio vind je ook pasta van andere granen zoals spelt en boekweit. En behoorlijk wat volkoren pasta.
Biologische pasta wordt meestal gemaakt op basis van een graan en eventueel eieren. Zowel het graan als de eieren zijn in bio gegarandeerd biologisch. En voor pastavullingen of pastasauzen, (oh heerlijke lasagnes en ravioli’s), gelden in bio strengere regels: er zijn amper additieven toegelaten. Om die Italiaanse toer even af te maken: ook voor pizza’s heeft de biosector een origineel aanbod.
Tot slot vind je in bio een ongelooflijk assortiment granen en pseudogranen die je als rijst of couscous kan bereiden. Ook als het snel moet gaan. Biologische granen bij je maaltijd? Wat een variatie!


4 pers.

Ingrediënten

 • 2 verpakkingen Girasole appel en kaneel (of andere pasta met een zoete vulling)
 • 200 g kokosyoghurt
 • 1 tl vanille-extract
 • Voor de sinaasappelsiroop: 400 ml bio sinaasappelsap, 100 g suiker, sap van 1 biocitroen, zeste van 1 sinaasappel
 • Voor de afwerking: zeste van 1 sinaasappel

Bereiding

 • Meng het sinaasappelsap met de suiker, sap van 1 citroen en de zeste van 1 sinaasappel.
 • Verhit een pannetje, breng de koude vloeistof er in over en verhit op een hoog vuur tot het begint te koken. Laat 5 minuten al roerend doorkoken. Zo kan de suiker smelten en de siroop indikken.
 • Meng de kokosyoghurt met het vanille extract.
 • Rasp nu ook de zeste van een tweede sinaasappel voor de afwerking.
 • Breng de pasta intussen in een kookpot met water aan de kook en kook er de girasole in.
 • Serveer alles op een bordje en bestrooi met de zeste van sinaasappel.

Dit recept is van 'Fabrizio and Friends'

Logofabrizio

Onze verse pasta’s vullen we voor 100% met biologische én verse ingrediënten. Dat verschil proef je!

https://www.fabriziofriends.com/
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.