Weekend van de Klant 2017: zet jezelf in de bloemetjes!

14.09.2017
Week Vd Klant2
In categorie

Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober leggen biohandelaars jou extra in de watten. Want tijdens het Weekend van de Klant word je zelf in de bloemen gezet! Niet zomaar een bloemetje, maar wel biologische bloemetjes. Je biohandelaar doet je een zakje met 5 bloembollen cadeau (*) die jaar na jaar de lente zullen aankondigen. Een duurzaam cadeau dus!


Zitten er in jouw cadeauzakje bloembollen van krokussen, muscari of scilla? In de lente van volgend jaar zal je het te weten komen, want deze bloemen zijn voorjaarsbloeiers. Belangrijk: plant de bloembollen in de maanden oktober-november, anders steken ze hun kopjes niet boven de grond… Deze bloemen houden vooral van tuingrond, maar kunnen ook wel in een grote pot op je terras. Je krijgt plantinstructies op het zakje.

Biobollen

De biologische bloembollen zijn afkomstig van Ecobulbs, die via Biosano een breed aanbod hebben op de Belgische markt. Het zijn effectief biobloemen: het verschil zit hem in de teelt zonder chemische pesticides of kunstmest.

35.000

45 biowinkels nemen deel aan de bloembollenactie - goed voor 7000 attenties of 35.000 biologische bloembollen!

Rep je dus naar je biowinkel tijdens het Weekend van de Klant (zaterdag 30 september en zondag 1 oktober) en geef de bollen een mooi plekje in je tuin of op je terras.

Klik hier voor de lijst met de deelnemende winkels of bekijk ze hieronder.

(*) Zolang de voorraad strekt.

Biowinkels Weekend Vd Klant 2017

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.