Bio steunen via de Warmste Week? Doe het voor De Landgenoten!

11.12.2017
Schermafbeelding 2017 12 11 Om 11 12 08

De Warmste Week doet ons weer pannenkoeken bakken, spaghettifeesten houden en knutselwerkjes verkopen. Wil je graag je opbrengsten doneren aan een project dat bio ondersteunt, dan willen we je De Landgenoten suggereren. De Landgenoten maken werk van meer landbouwgrond voor bioboeren.


De Landgenoten is een coöperatie én een stichting die met de financiële steun van boeren en burgers landbouwgrond koopt en deze voorbehoudt voor biologische boeren. Daarmee komt De Landgenoten tegemoet aan een van de grootste knelpunten voor startende en groeiende bioboeren: toegang krijgen tot landbouwgrond.

Landbouwgrond is relatief schaars in Vlaanderen en de druk is groot. Dat doet de grondprijzen de pan uit swingen. Vaak ligt de prijs zo hoog dat die investering tijdens een normale loopbaan niet kan terugverdiend worden.

Maar samen kunnen we daar dus wel een mouw aanpassen. Door een som te schenken aan of een aandeel te kopen van De Landgenoten, brengen vele burgers en boeren geld bijeen waarmee grond kan aangekocht worden. Vervolgens stelt De Landgenoten de grond ter beschikking aan bioboeren voor de duur van hun hele landbouwcarrière.

En weet je wat daar bijzonder aan is? Door de grond onder het beheer van De Landgenoten te brengen, kunnen we verzekeren dat alle energie die de bioboer investeerde in de bodem, niet verloren gaat wanneer hij stopt. Want na hem gaat een andere bioboer gewoon verder met diezelfde aandacht voor de bodem.

En dat betekent feest voor het bodemleven! Als schenker van De Landgenoten mag je daar gerust op klinken tijdens de komende feestdagen...

Je actie voor De Landgenoten kan je hier aanmelden. Leg je liever een aandeel onder de kerstboom voor een van je dierbaren, dan kan je een hier een 'kado-aandeel' kopen.

www.delandgenoten.be

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.