Geef ruimte aan de boeren van de toekomst met een eenvoudig gebaar

17.06.2016
Schermafbeelding 2016 06 17 Om 17 32 07 © Schermafbeelding videoreportage De Landgenoten

In persoonlijke videoboodschappen vertellen drie boeren hoe zij dromen en werken. Hoe moeilijk het is om op lange termijn een gezonde en duurzame boerderij uit te bouwen, hier in Vlaanderen. De landbouwgronden worden onbetaalbaar. De Landgenoten doet er wat aan, maar jouw steun is nodig. Onderteken samen met meer dan 1300 mensen en toon dat jij ook vindt dat de boeren van de toekomst steun verdienen. Een eenvoudig gebaar met veel impact...


Onderteken mee voor de boeren van de toekomst!

Waarom?

Wekelijks verdwijnen er 25 landbouwbedrijven in Vlaanderen. In het huidig landbouwmodel van steeds meer produceren voor minder geld, houden vele Vlaamse boerenfamilies het voor bekeken. Wij, consumenten, beseffen dat we op een keerpunt staan. Wij kiezen bewust voor gezonde en lokale voeding waarvoor we een eerlijke prijs betalen. En wij, boeren, blijven niet achter: we kiezen voor lokale verkoop, bepalen zelf de prijs en telen onze producten met respect voor de natuur. Aan ideeën ontbreekt het niet, aan grond om ze te realiseren wel... Daarom deze oproep: geef ruimte aan de boeren van de toekomst.

Lees verder


Onderteken mee voor de boeren van de toekomst!

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.