Biologische granen maken het verschil: vraag ons hoe

06.12.2017
Foto Bmn Granen No C

In maart 2018 nemen we je mee in de wereld van de biologische granen en graanproducten. Zit jij met vragen? Speel ze ons door!


Waaraan denk jij bij het woord ‘granen’? Aan je dagelijkse snee brood? Aan je kom muesli bij het ontbijt of de koekjes voor je kinderen? Aan pasta, al dan niet gevuld?

Misschien denk je meteen aan tarwe - zelfs aan glutenintolerantie - of ben je fan van andere granen als rogge en spelt of van korrels die op granen lijken maar het niet zijn: quinoa, boekweit, amarant.

Granen spelen een grote rol in onze voeding. We eten ze eigenlijk zelden puur en onverwerkt. Bijna altijd hebben ze al een bewerking ondergaan zoals malen tot meel, zeven tot bloem of pletten tot vlokken. Bloem wordt vervolgens op talloze manieren verwerkt tot ontelbare varianten van brood, pasta, koekjes en gebak.

Eigenheid van bio

Wij gaan voor jou op zoek naar de kracht en eigenheid van bio in de wereld van de granen. Hoe worden granen geteeld in bio en waarin verschilt dat van de gangbare manier? Welke bewerkingen kunnen biologische granen ondergaan voor ze verkocht worden als voedingsproduct en waarom is dat bijzonder? Waar vind je biologisch (lokaal) brood of koffiekoeken? En kan je alles wat je in gangbaar kan kopen ook biologisch vinden en omgekeerd?

Heb jij vragen over granen en graanproducten, geef ze ons door via dit formulier. Wij zoeken voor jou het antwoord. Van 3 tot en met 11 maart 2018 brengen we alles samen en zetten we het vakmanschap van bio voor granen in de kijker!

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.