Biowinkel BioVita opent nieuwe vestiging in Oostende

06.07.2021
20210706 Biovita Oostende3
Foto: Biovita, opening van nieuwe biowinkel in Oostende
In categorie

Na Brugge Sint-Kruis, Brugge Sint-Andries en Roeselare opent biowinkel Biovita een vierde vestiging. Dit keer in Oostende. 


Op 1 juli is de nieuwe winkel aan de Van Iseghemlaan 44 in Oostende van start gegaan. “Biovita is met een missie naar Oostende gekomen”, zegt zaakvoerster Lien Fonteyne in een artikel in vakblad Retail Detail. “Al meer dan 30 jaar wil Biovita zoveel mogelijk mensen warm maken voor en laten proeven van de weldoende effecten van een gezonde, kwalitatieve en duurzame levensstijl. We zijn blij met de opening van onze vierde biosupermarkt in Oostende omdat nu ook onze vele klanten uit de kuststreek de kans krijgen om dichtbij huis van ons totaalconcept te genieten.”

In de supermarkt kunnen klanten terecht voor ruim aanbod bio- en natuurproducten, zoals dagverse biologische seizoensgroenten en -fruit van lokale leveranciers, ambachtelijk brood, kazen en natuurvlees, vegetarische en veganistische producten, en glutenvrije en lactosevrije voeding. Ook is er een uitgebreide keuze aan voedingssupplementen en natuurlijke verzorgingsproducten. “Bij Biovita in Oostende vind je alles om anno 2021 lekker, gezond en duurzaam te kunnen leven”, zegt Fonteyne.

Biovita werd 33 jaar geleden opgericht door Noëlla Vantyghem, de moeder van Fonteyne. Zij startte destijds een natuurwinkel, die uitgroeide tot een biosupermarkt. Vandaag runnen Fonteyne en haar partner Pieter De Zutter het bedrijf, dat ook al twee verkooppunten telt in Brugge en één in Roeselare.

Bron: Retail Detail

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.