Boer Bas gaat de boer op met paard en kar

28.01.2019
20190128 Boer Bas Paardentram
Foto: Boer Bas
In categorie

Lokale boerenwinkel Boer Bas in Brugge sluit noodgedwongen de deuren. Vanaf april gaat bioboer Jens de boer op met een omgebouwde paardentram die wordt ingericht tot kleine boerenwinkel. Authentiek, emissiearm en in de stad. 


Modern en authentiek

Het motto van Boer Bas is "winkel der boeren". Landbouwproducten van dichtbij, samengebracht onder één dak. Dat is het concept van Boer Bas, dat in 2016 de deuren opende aan de Blankenbergse Steenweg in Brugge. 

Dat concept blijft, maar dan in een ander decor. Want nog voor de zomer ruilt zaakvoerder Jens Mouton de winkel in Brugge in voor een marktkraam op wielen: een authentieke houten paardentram die hij volop aan het ombouwen is. Dankzij drie zonnepanelen op het dak is de paardentram helemaal mee met zijn tijd. ‘In combinatie met de batterijen zijn ze efficiënt om genoeg stroom te leveren om de koelkasten, de kassa en verlichting twaalf uur draaiende te houden.’

Het beste uit de streek

Jens Mouton: "We willen ambassadeur blijven van het beste wat in West-Vlaanderen en bij boeren groeit en bloeit. Met nieuwe ambities willen we graag Boer Bas op nieuwe wielen zetten, letterlijk. In de paardentram zal er plaats zijn voor minder producten, maar wel de allerbeste uit West-Vlaanderen en omstreken."

Vanaf mei rijdt de paardentram elke vrijdag van de boerderij in Ichtegem richting Brugge. In het marktkraam op wielen zullen ze verse groenten en fruit droogwaren, sappen, en hoevezuivel verkopen. Vlees verdwijnt uit het assortiment, maar het zal wel verkrijgbaar blijven in de boerderijwinkel en eventueel per bestelling. De boerderij in Ichtegem blijft voorop staan, en ook daar komt een kleine boerderijwinkel, die 2 dagen zal geopend zijn.

Praktisch: 

  • De exacte standplaats van het marktkraam in Brugge zal nog bevestigd worden. 
  • Half mei opent de boerderijwinkel van bioboerderij Koolmees in Ichtegem de deuren

Bron: De Standaard

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.