'Liefde van bio'-campagne op komst over biologische zuivel en eieren

29.04.2016
Bio Mijn Natuur campagne bio zuivel eieren © François De Heel

Begin juni kan je ontdekken hoeveel liefde, zorg en vakmanschap ondernemers steken in biologische zuivel en eieren. Wim Lybaert bezocht een bioboerin en kaasmaker en bewondert hen: "Amai, d'er steekt veel liefde in bio!"


4 tot 12 juni 2016

Wim Lybaert, bekend van televisie als moestuinier en fan van duurzame boeren, leent dit jaar zijn gezicht aan de nieuwe campagne voor biologische landbouw en voeding van BioForum Vlaanderen. De eerste editie loopt van 4 tot en met 12 juni 2016. Dan kan je over heel Vlaanderen ontdekken hoeveel liefde, zorg en vakmanschap ondernemers steken in biologische zuivel en eieren. In het najaar focust de sector op biologische groenten en aardappel.

‘Amai, d’er steekt veel liefde in bio!’ Zelf teelt Wim graag zonder pesticiden of kunstmest en weet hij hoe belangrijk een gezonde bodem is. Ook de veehouderij ziet hij graag duurzaam. Vandaar steekt hij biologische ondernemers graag een hart onder de riem en pleit hij samen met BioForum Vlaanderen vzw voor meer bio in de winkelkar. Want bio, daar steekt veel liefde in, helemaal voor u.

Campagne op Bio Mijn Natuur

Vanaf eind mei vind je op deze website alle beelden en verhalen van deze campagne terug. Wat is de meerwaarde van biologisch bij zuivel en eieren? En waarom bewondert Wim Lybaert bio? Je ontdekt leuke uitstapjes in de kalender en je kan je favoriete bioproduct kiezen en prijzen winnen. Je zal de campagne ook kunnen tegenkomen op horeca-affiches in verschillende Vlaamse steden, in biowinkels en sommige supermarkten.


Bron: BioForum Vlaanderen

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.