Opstart van bioboerderij in beeld op Canvas

13.12.2018
201812 Bmn De Weekenden
Foto: De Chinezen
In categorie

Voor het nieuwe Canvas-programma De Weekenden volgt gastheer Joris Hessels negen personen met een bijzonder verhaal. Gedurende een jaar zette hij zich in het spoor van Veerle die samen met haar partner Sander biolandbouwbedrijf Ferm in Hombeek begon. 


Opstart van een bioboerderij

De hoofdrolspelers in het Canvas-programma De Weekenden komen maandelijks samen in wijnkasteel Haksberg op de grens van Tielt-Winge en Rillaar. Daar praten ze bij met gastheer Joris Hessels. Twee jonge bioboeren zijn bij de deelnemers die in beeld komen. “We wilden onze visie delen met televisiekijkend Vlaanderen en tonen wat de opstart van een bioboerderij allemaal met zich meebrengt”, vertellen Veerle Huybrechts en haar partner Sander Van Nieuwenhove. Beiden volgden een opleiding biologische landbouw. Tijdens hun opleiding werden ze benaderd door de makers van De Weekenden, “omdat ze er graag een boer bij wilden”. Sander en Veerle telen groenten, kruiden en bloemen.

Elke dinsdagavond om 21.20u te bekijken op Canvas:  

De Weekenden Canvas
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.