Doe jij mee een schenking voor De Landgenoten?

12.03.2020
20200312 Dlg Schenking Ruth Renaat
Foto:  Frank Toussaint & Astrid Agemans voor BioForum

De Landgenoten ontving een schenking van 8 hectare landbouwgrond in Ichtegem. Bioboeren Ruth en Renaat werken reeds meerdere jaren op deze gronden. Om de schenkingsrechten te betalen zijn ze op zoek naar 38.000 euro. Doe jij een gift? 


De droom van Geneviève

Op Valentijnsdag 2020 schonk Geneviève 8 hectare aan stichting De Landgenoten! Zo verzekerde ze de biologische toekomst van haar grond. Bioboeren Ruth (Bloom) en Renaat (Geitenboerderij 't Reigershof) bewerken de grond reeds en zijn nu zeker dat de bodemvruchtbaarheid die zij opbouwen ook na hun carrière wordt verdergezet. Bekijk de video.

38.000 euro nodig

Ruth teelt bloemen, Renaat voedergewassen voor zijn geitjes op de gronden in Ichtegem die De Landgenoten geschonken kreeg.

In 2015 startte Ruth als bloemenboerin na een opleiding biolandbouw en in 2016 belandde ze in Ichtegem. Sindsdien worden er elk jaar tientallen verschillende soorten snijbloemen geteeld. Voor Ruth betekent het vruchtgebruik van de gronden bij De Landgenoten een mooie surplus want extra zekerheid.

"De kwaliteit van de melk en de kaas begint bij het voer voor mijn geiten”, zo stelt Renaat. “Ik koop geen samengesteld krachtvoer, maar stel het zelf samen uit een 15-tal grondstoffen. Het grootste deel ervan telen we zelf: grasklaver, granen en eiwithoudende gewassen, zoals veldbonen en erwten. Wanneer we aan mensen tonen wat er in het voer zit, lachen er sommigen: "Die dieren eten gezonder dan wij!" 

Om de schenkingsrechten te betalen is stichting De Landgenoten op zoek naar 38.000 euro. Help De Landgenoten om dit bedrag te financieren en doe een gift via hun website.

Bron: De Landgenoten

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.