Fleur de winter op met blije biobloemen

15.12.2021
Hoofdbeeld Winterse Bloemen December2021
Foto's v.l.n.r: Blommm en de Kleur van hier en nu, foto's onder door Vitale Rassen

Het is nog even wachten tot de eerste verse biobloemen uit de volle grond bloeien op onze lokale velden. Haal jij winters bloemenplezier in huis met een kleurrijk droogboeket? Of wil je iemand verrassen met een cadeaubon om te gaan plukken van zodra het seizoen weer start? 


Koop je biologisch geteelde bloemen van het seizoen die op lokale velden gekweekt zijn, dan vermijd je zoals je weet heel wat extra transport. Onlangs namen we afscheid van de laatste chrysanten en maakten we plaats voor een langdurige relatie met een sierlijk en kleurrijk droogboeket. Tijdens de winter begint ons verlangen naar verse bloemen langzamerhand aan te zwellen. Wanneer de honger onstilbaar wordt, is het zo ver. Het zien, voelen en ruiken van de allereerste lentebloeiers maken je de gelukkigste mens ter wereld. De eerste tulpen, ranonkels en anemonen piepen vanaf maart weer uit de volle gronden vol leven naar boven.

"Volg het seizoen met deze originele cadeautjes: een droogboeket, een cadeaubon om te gaan plukken, zaadjes om zelf bloemen te planten, een workshop…"

Schenk bloemen met een verhaal

Jij wint dit eindejaar ongetwijfeld de cadeautjesronde met een van de unieke cadeaus van lokale, biologische bloementelers: een droogboeket, een cadeaubon om te gaan plukken van zodra het seizoen start, zaadjes om zelf bloemen te planten, een workshop… Niet alleen kom je ongeëvenaard uit de hoek, je creëert bewustwording rond seizoensgebonden bloemen en zo help je de lokale telers de winter door!

Tijdens de wintermaanden treffen de telers hun voorbereidingen om van de vroege lente tot het late najaar bloemen te laten bloeien op hun velden. Ze telen bewust op het ritme van de natuur, want vruchtbare bodems brengen sterke en vitale bloemen voort. Dankzij hun zorgvuldige planning halen zij ook in de winter een inkomen uit de bloemrijke maanden. 

Plant een zaadje voor iets moois

Wil je zelf graag ook deze bloemenpracht in je tuin? Op de webshop van Vitale Rassen kan je biologische zaden en geschenkboxen met zaden kopen van lokale bloemenrassen. Verschillende biologische bloemenboeren zijn de afgelopen zomer en herfst bezig geweest met het oogsten en schonen van hun zaden, nu kan jij ze ook in eigen tuin aanplanten! 

"Koop nu ook lokale, biologische zaden, zo plant je die lokale bloemen ook in je eigen tuin." 
Sfeerbeeld Collage Winterse Bloemen December2021

Telers met een cadeau-aanbod

Geef jij graag een cadeau met een verhaal? Lees dan zeker verder! Op de online gids van de Biopunten vind je een overzichtskaart van de telers en afhaalpunten in je buurt. Onderaan kom je te weten welk cadeau-aanbod de telers per provincie voor jou in petto hebben! 

Antwerpen

 • De Lommerte - cadeaubon of abonnement voor de pluk vanaf mei, in de zomer ook workshops, Tessenderloseweg 120 in 2431 Laakdal, volg ons via Facebook.
 • Loof en Bezen - cadeaubon of abonnement voor boeketten, Fortbaan ten noorden van huisnummer 116 in 2160 Wommelgem, volg ons via Instagram.
 • Kosmos- cadeaubon of abonnement voor de pluk, beperkt aanbod droogboeketten en kransen, dit bedrijf is recent aangemeld voor bio, De Aard 90 in 2930 Brasschaat, volg ons via Facebook

Limburg

 • De Zoenebloem op bioboerderij Ommersteyn, cadeaubon voor de pluk, (droog)boeketten en workshops, De Schiervellaan 5, 3650 Dilsen-Stokkem, volg ons via Instagram.
 • Bloemencowboy cadeaubon voor de pluk, in omschakeling naar bio, Wijerstraat 135, 3510 Spalbeek, volg ons via Facebook.
 • Veldkleur - cadeaubonnen en abonnement voor boeketten, droogbloemen en kransen in de winter, Leeuwbeekstraat 16, 3454 Rummen, volg ons via Facebook of Instagram.

Oost-Vlaanderen

 • ’t Blommeveld - cadeaubon voor oogstaandeel - Oude Veldstraat 126 in 9080 Lochristi, volg ons via Facebook.
 • Bes en Bloem - cadeaubon voor de vrije pluk of abonnement voor (droog)boeketten, Gentdam 29 in 9160 Lokeren, volg ons via Facebook.
 • Blommm - droogboeketten en kransen, Waaistraat 4 in 9000 Gent, volg ons via Facebook.
 • De Goedinge - cadeaubon voor de vrije pluk tijdens de zomermaanden of abonnement voor het volledig bloemenseizoen, Goedingenstraat 8 in 9051 Gent, volg ons via Facebook.
 • Modest en Kamiel - cadeaubon of abonnement voor de vrije pluk, boeketten of een workshop, Duisbeke 4, 9700 Oudenaarde, volg ons via Facebook.

Vlaams-Brabant

 • ‘t Plukgeluk - cadeaubon voor de pluk, boeketten en workshops, oogstaandeel voor de start van het seizoen (vanaf eind maart/begin april), Abdijstraat 114 in 3001 Heverlee.
 • Achillea - cadeaubon voor de pluk, boeketten en workshops, abonnement voor boeketten vanaf eind maart op diverse afhaalpunten, volg ons via www.achillea-farmerflorist.be en op Instagram.
 • Bookette - cadeaubon voor workshops tussen de bloemen, abonnement voor boeketten, diverse afhaalpunten en pluktuin, Dijlestraat in 3051 Sint-Joris-Weert, volg ons via Facebook.
 • De Kleur van Hier en Nu - cadeaubon voor de pluk, (droog)boeketten en workshops, Oosthoekstraat 11, 1700 Sint-Martens-Bodegem, volg ons via onze website of Instagram
 • Ferm - cadeaubon voor de pluk, Vennestraat 7, 1980 Zemst, volg ons via Facebook.
 • Plukblomme - cadeaubon voor boeketten en pluk, in omschakeling naar bio, Bekaflaan, 3200 Aarschot, volg ons via Facebook.

West-Vlaanderen

 • Bloom - cadeaubonnen voor boeketten, plantgoed en workshops, bloemenabonnement met diverse afhaalpunten, volg ons via Facebook.
 • De Bloemenzee op bioboerderij het Polderveld, abonnement voor pluk (wekelijks of in de zomer voor 5 of 10 beurten), Westkapellestraat 425 in 8300 Knokke-Heist, volg ons via Facebook.
 • Madelie - zaaibare cadeaubon voor de pluk (met als extra meegeleverde zaadjes voor in je eigen tuin), Popstaelstraat 74, 8490 Jabbeke, volg ons op Instagram.

Artikel i.s.m. de biobloementelers

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.