Biologische glutenvrije bakker opent Belgische vestiging in Gent

11.10.2019
20191011 Chambeland Biobakker
Foto: Chambelland
In categorie

In de Franse bakkerij Chambelland, die in 2014 werd opgestart, wordt uitsluitend met bio- en glutenvrije producten gewerkt. Ze openden net hun tweede Belgische vestiging op het Sint-Laurentplein in Gent.


De Franse biologische bakkerij Chambelland, die in 2014 door het Nathaniel Doboin en Thomas Teffri-Chambelland werd opgestart, wist in amper een paar jaar tijd de harten van talloze Fransen te veroveren. In april opende ze een vestiging in Brussel, nu is Gent aan de beurt.

Brusselaar Arnaud Rasquinet, stond gedurende 11 jaar als een van de stuwende krachten was achter le Pain Quotidien, en vond Gent een logische keuze: "het is een enorm boeiende stad, met een bevolking die graag van gewoontes durft veranderen om nieuwe producten te ontdekken."

Bio en glutenvrij

Chambelland is naar eigen zeggen de eerste van nature glutenvrije bakkerij en patisserie die voor 100% biologische ingrediënten kiest. Het sterproduct is het brood op basis van rijstmeel en boekweit, dat vind je in verschillende vormen. "Dat brood is heel geschikt voor mensen die coeliakie of een intolerantie hebben of gewoon verlekkerd zijn op huisgemaakt brood,” aldus Arnaud.

De in de broden gebruikte rijst komt uit de Italiaanse Po-vlakte. Alle (half)volkoren meelsoorten worden gemalen in hun eigen molens in Frankrijk. Het meel wordt rechtstreeks aan de bakkerijen geleverd, daar worden alle broden en patisserie ter plaatse bereid.

Op de kaart vind je onder andere het vijfgranenbrood (volkoren rijst, boekweit, maanzaad, zonnebloemzaad, lijnzaad, sesamzaad), kramiek, focaccia of het atletenbrood (abrikozen, vijgen en hazelnoten). Zoetekauwen kunnen smullen van taarten, kleine taartjes en muffins. Smullen maar!

Bron: Brood en Banket.

Lees ook …

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.