Komkommertijd (en andere zomergroenten)
Door de overvloed aan zon bereiken tomaten, aubergines, komkommers... hun toppunt van smaak. Ze mogen niet ontbreken op je zomermenu. Ontdek onze recepten!
Aubergine
De meest bekende soort is de grote paarse, ovaalvormige aubergine, maar er bestaan ook witte, gele en zelfs paars/wit gestreepte varianten. Een aubergine is redelijk arm aan vitamines en mineralen, maar is wel een bron van vezels. Eet aubergine nooit rauw. De stof solanine kan maag- en darmklachten veroorzaken.
Ons recept:
Komkommer
Komkommer bestaat voor 94% uit water, maar is ook rijk aan voedingsvezels en het is goede bron van vitamine K. Hij is verfrissend en krokant. Geen wonder dat het vooral op warme dagen een graag geziene groente is.
Onze recepten:
- Gazpacho van ananas en komkommer
- Zomerse couscous
- Water op smaak gebracht met schijfjes komkommer en munt smaakt ook heerlijk!
Slasoorten
Kropsla, pluksla, ijsbergsla, rucola, eikenbladsla, Romeinse sla … ze zijn het hoofdingrediënt in heel wat rauwkostbereidingen. Snijd de sla beslist niet, door te scheuren blijft de sla langer mooi en vers.
Onze recepten:
Tomaten
Van kleine zoete kerstomaten tot de gerimpelde coeur de boeufs. Uit volle grond zitten ze boordevol smaak. Hoe rijper de tomaat, hoe donkerder van kleur, en hoe meer lycopeen ze bevat.
Onze recepten: