Laat je stem horen en stap mee in de Klimaatmars van 10 oktober

05.10.2021
Back To Climate

Nog aan het twijfelen of je op zondag 10 oktober gaat betogen voor het klimaat? Laat je stem horen voor een ander voedselsysteem dat onze planeet afkoelt en gezond eten voortbrengt voor ons allemaal! Stap mee met de organisaties van Voedsel Anders in de Klimaatmars van 10 oktober in Brussel! 


Het laatste IPCC-rapport van de Verenigde Naties is glashelder: de klimaatverandering gaat sneller dan verwacht, is wijdverspreid en wordt intenser. Met grote gevolgen voor de samenleving en de biodiversiteit. Klimaatwetenschappers waarschuwen ons al lang dat de opwarming van de aarde niet boven de 1,5°C mag uitstijgen. 

Biologische landbouw heeft heel veel troeven om de klimaatverandering af te remmen. Herstellende landbouw geeft ons de veerkracht om klimatologische veranderingen op te vangen. Lees meer.

We nodigen alle boeren, eters, tuiniers, burgers en activisten uit om ons te vervoegen op #Back to the Climate, de klimaatmars op zondag 10 oktober in Brussel. De boodschap is duidelijk: we eisen een landbouw- en voedselsysteem dat de aarde en het klimaat respecteert en dat diegenen die ons voedsel produceren eerlijk betaalt.

Loop mee met Voedsel Anders of Velt

  • Verschillende organisaties die zijn aangesloten bij Voedsel Anders, waaronder Wervel, FIAN Belgium en de Landbouwbrigades lopen samen in het blok voor agro-ecologie @People Power. Hiermee steunen ze het initiatief van Boerenforum en hun Waalse zusterorganisaties voor agro-ecologische landbouw. Zoek naar de vlaggen van o.a. de Landbouwbrigades, Voedsel Anders, Fian, Boerenforum...  Afspraak om 12.45 uur op de Koning-Albert-II-laan, ter hoogte van nummer 27 (aan het einde van de esplanade voor het Noordstation). 
  • Daarnaast kan je bijvoorbeeld ook aansluiten bij Velt. Je wordt verwacht om 13 uur op de Koning-Albert-II-laan op nummer 8 en ze voorzien ook een Velt-stand in het Jubelpark, op het einde van het parcours.
  •  Denk eraan de gezondheidsmaatregelen te respecteren als je naar de mars gaat: de mondmaskerplicht blijft van kracht op betogingen in Brussel en in het openbaar vervoer. Alle praktische informatie op www.backtotheclimate.be

Bron: Voedsel Anders

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.