Laten we samen onze lokale #FoodHeroes steunen!

25.03.2020
Collage Foodheroes Bio
Foto: Fevia, ode aan onze food heroes door Fevia; beeld uit de biosector door BioForum

Meer dan ooit blijkt dat de voedingssector van vitaal belang is. Terwijl het coronavirus veel mensen thuis houdt, blijven heel wat boeren, het winkelpersoneel, medewerkers van voedingsbedrijven groot en klein, logistiek... moedig op post om jou van lekker eten en drank te voorzien. Steek jij jouw lokale helden ook een hart onder de riem met #FoodHeroes?  💪👩‍🍳👩‍🌾


Fevia lanceert de campagne #FoodHeroes om de mensen die moedig blijven doorwerken om onze voeding te maken een hart onder de riem steken. Voor heel wat onder jullie die komende weken thuis zitten, kan genieten van lekker eten een troost en een inspiratiebron zijn die je misschien ook graag deelt via de sociale media. Een kleine moeite om stil te staan bij de grote inspanningen van deze mensen! Vind je biologisch verkooppunt.

Behoren zeker tot onze helden? De bioboeren en -boerinnen voor wie het nieuwe seizoen ondanks alles gewoon is gestart. De natuur stopt niet, dus ook zij werken verder op het ritme van de natuur. Er wordt nu volop gezaaid en geplant. Koop je rechtstreeks bij de boer? Toon dan zeker je appreciatie voor die verse oogst. 

Ga je naar de biowinkel? Steun de winkeliers dan zeker met een glimlach en een lief woordje. En voor dat het bioproduct in de winkel komt, gaat er een hele keten aan vooraf met mensen die heel hard hun best doen om jou van eten te voorzien zoals de logistiek, de voedingsbedrijven... 

Wat kan jij doen? 

Heel eenvoudig: we roepen iedereen op om met de hashtag #FoodHeroes via sociale media foto’s en video’s te delen om onze voedingshelden te bedanken. Ter inspiratie:

  • Bedank alle helden die dagelijks voor je lekkere voeding zorgen door een selfie of foto te nemen: terwijl je iets lekkers klaarmaakt van je wekelijks groentepakket, zelf groenten oogst op je CSA-bioboerderij, van je bezoek aan de biowinkel... Vergeet niet de hashtag #FoodHeroes toe te voegen! 

  • Tag ons via Facebook of Instagram Lekker bio en dan delen wij jullie leukste posts
Collage Foodheroes Bio
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.