Met de fiets op sneukeltoer door Limburg op 11 juni

24.05.2016
Schermafbeelding 2016 05 24 Om 15 20 08 © Jessenhofke 2015

Bewegen, ontdekken en snoepen, wat een feestcombinatie! Fiets 30 km langs een speciaal uitgestippelde route langs tien Limburgse bedrijven met bio. Je kan nog inschrijven tot 30 mei.


Dertig kilometer fiets je door een mooi stuk Limburg: langs een speciaal uitgestippelde route voorbij Herkenrode, door de Mombeekvallei en langs de Japanse tuin.

Bio leren kennen van op de fiets

Tussen Stokrooie en Hasselt kan je al 'sneukelend' tussenstops maken bij tien Limburgse biobedrijven: t Biokruidenierke, Bolderhof, Maya seitan, Den Boogerd, Karditsel, ‘t Stookkot, Restaurant De Levensboom, De Wroeter, Jessenhofke en de dorpsmolen.

bio mijn natuur Lisa develtere fietstocht fietsen kinderen © Lisa Develtere

De vertrekplaats is aan de dorpsmolen, Sint-Maartensplein in Stevoort. Je kan ook fietsen reserveren via Blue Bike 0800 96 96 7.

Na de fietstocht bereidt Restaurant De Levensboom een lekkere biomaaltijd waarvoor je kan inschrijven.

Meer info en inschrijven

De liefde van bio, helemaal voor u

Tussen 4 en 12 juni 2016 loopt er de campagne over biologische zuivel en eieren. De campagne heeft de slogan 'De liefde van bio, helemaal voor u'. Kijk in de kalender voor leuke uitstapjes en promo-acties.

Campagnebeeld Metinfo Digitaal
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.