Amai, d'er steekt veel liefde in bio! - Wim Lybaert

20.05.2016
Campagnebeeld Metinfo Digitaal © Foto: François De Heel voor Bio Mijn Natuur

Wie bio maakt, steekt daar veel liefde in! Wim Lybaert is dan ook helemaal fan. Ontdek het zelf van 4 tot 12 juni 2016 met al je zintuigen. Kook met recepten van deze website, leer weetjes bij over biozuivel, ga op bezoek bij de bioboer en maak kans op één van de 25 cadeaupakketten met bio!


De liefde van bio

Hier zie je Lien, Dries en Wim. Melkboerin Lien laat haar koeien grazen in de wei en haar broer Dries maakt van de melk kazen van de bovenste plank. Hun liefde voor een vruchtbare bodem, gezonde dieren en pure ingrediënten levert een voedzaam en lekker zuivelproduct. Ook in andere bioproducten zit veel liefde. Wim bewondert de liefde die ondernemers in bio steken.

Wim bewondert bio

Zelf teelt Wim Lybaert graag zonder pesticiden of kunstmest en weet hij hoe belangrijk een gezonde bodem is. Ook de veehouderij ziet hij graag duurzaam. Vandaag steekt Wim biologische ondernemers een hart onder de riem en pleit hij samen met BioForum voor meer bio in de winkelkar.

Wim's bewondering voor bio bracht Wim op bezoek bij melkveehouder Lien en kaasmaker Dries, twee ondernemers die biologisch te werk gaan en met veel zorg en liefde biologische melk en kaas produceren. Dries en Lien kregen veel bewondering van Wim voor hun manier van werken. Hij zet graag bio op de keukentafel thuis: ‘Ik eet natuurlijk veel groenten uit mijn eigen tuin. Maar producten als yoghurt, kaas en vlees kies ik in de winkel vaak bio.’

Wat gebeurt er van 4 tot 12 juni?

Dan ontdek je hoeveel liefde, zorg en vakmanschap ondernemers steken in biologische zuivel en eieren. Lees verhalen van bioboeren op onze website, kies (tussen 1 en 9 juni) jouw favoriete biologische zuivelproduct en maak kans op 25 cadeaupakketten ter waarde van 100 euro. Je kan bio ook in levende lijve ontdekken op een van de opendeurdagen, rondleidingen, animaties en promo-acties die je in de kalender vindt.

In de kalender vind je natuurlijk ook rondleidingen op de kaasmakerij van Dries en Katrien, het Dischhof bij Diksmuide.

Genieten?

De liefde die in bio steekt, die is helemaal voor jou om van te genieten. Die liefde zorgt namelijk voor onze bodems, ons grondwater en onze bijtjes. Het zorgt voor gezonde, voedzame bioproducten met een natuurlijk volle smaak. Genieten voor jezelf, maar ook voor je liefste, je neefje, je schoonmoeder en iedereen die aan jouw keukentafel passeert.

Koop biozuivel

Met welk bioproduct geniet jij mee van de liefde die in bio steekt? Koop je zuivel bio en beloon biologische boeren en zuivelbedrijven voor hun zorg en vakmanschap.

Je vindt bio in je supermarkt en in bijna 1500 biopunten in heel Vlaanderen. Vind biopunten in je buurt.

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.