Nieuw biobier ’t Kapke gelanceerd ten voordele van Ringland

21.12.2018
2019 02 Nieuw Biobier Tkapke
Foto: Paul Warmenbol, 't Kapke

Wie nog niet weet welk aperitief te serveren tijdens de feestdagen, kan eens ’t Kapke proberen. Een bio-speltbiertje waarvan brouwer en architect Paul Warmenbol een deel van de opbrengst afstaat aan het overkappingsproject Ringland. 


“Het is een speltbier op basis van citrushop. Normaal krijg je dan een soort witbier eigenlijk, al heeft het qua smaak en van uitzicht niks van Hoegaarden of dergelijke”, zegt Paul. “Het is meer een pintje hoor ik wel eens op proeverijen. Al is het brouwproces wel volledig anders. Dit is ambachtelijk gemaakt met speltmout, wat het ook een stuk duurder maakt dan een gewoon pilsje.”

Een deel van de opbrengst van ’t Kapke gaat naar Ringland, de beweging die zich inzet voor een maximale overkapping van de Antwerpse Ring. “Ik heb met oprichter Peter Vermeulen in de scouts gezeten, we zijn allebei architect en ik ben hun strijd erg genegen. Ik rijd elke dag ook zelf over de Ring en ik besef hoe nodig het is dat daar iets aan gebeurt”, zegt Paul. “Ik ben overigens zelf naar Ringland gestapt en niet omgekeerd”.

Bron: Het Laatste Nieuws

Lees ook …

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.