Ontdek bio tijdens de Week van de Korte Keten

01.05.2019
Bio Week Korte Keten
Foto: geitenboerderij Klavertroef, CSA Netwerk, M'akker
In categorie

Voordat het woord 'korte keten' hip werd, verkochten bioboeren hun groenten, fruit, eieren, vlees al rechtstreeks aan hun klanten via abonnementen, via CSA of wekelijks op de markt. Dankzij dat persoonlijke contact kunnen zij precies uitleggen waar bio op hun bedrijf voor staat en ontvangen zij een eerlijke prijs. Van zaterdag 4 mei tot zondag 12 mei 2019 kan je tijdens de Week van de Korte Keten terecht op heel wat bioboerderijen. 


Korte keten is de kortste weg van boer tot bord. Als consument kan je, met weinig of geen tussenschakels, zelf gezonde en verse producten oogsten of als pakket afhalen. Bij verschillende bioboeren kan je een abonnement nemen, goed voor een (twee)wekelijks groente- en/of fruitpakket. Ontdek de mogelijkheden.

Tijdens de Week van de Korte Keten vind je allerlei leuke activiteiten op boerderijen in het hele land. In elke provincie vind je ook biologische bedrijven die een of meerdere activiteiten organiseren: denk aan zelf biologische bloemen oogsten, een picknick op de boerderij, een bloesemwandeling en demonstraties op het veld. 

Dit zijn de biologische bedrijven die je graag verwelkomen: 

Wim Lybaert over waarom je in de korte keten moet kopen:


Hij maakt op 2 mei live radio vanuit biologische CSA De Grenshoeve in Kortrijk.

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.