Ook burgers kunnen zich nu aansluiten bij Voedsel Anders

19.11.2020
Sluit Je Aan Bij Onze Beweging Burgers
Foto: Voedsel Anders

Voedsel Anders lanceerde een nieuwe website met als doel om agro-ecologie in Vlaanderen aan te moedigen. Nieuw is dat burgers die willen weten waar het eten op hun bord vandaan komt zich nu ook kunnen aansluiten bij deze groeiende beweging. Jij ook? Dan maken we samen meer agro-ecologie (en dus ook bio) in Vlaanderen mogelijk! 


Ons voedselsysteem moet anders, en dat kan. Voedsel Anders Vlaanderen ijvert samen met 25 partnerorganisaties voor agro-ecologie als krachtig alternatief voor een voedselsysteem dat op haar grenzen botst. Agro-ecologie zet in op het ecologisch verantwoord telen van onze gewassen, een eerlijke prijs voor de boer wereldwijd en een sterkere band tussen consument en producent. Het verbindt m.a.w. landbouw, natuur, eerlijke handelsrelaties en respect voor de boer.

Een groeiende beweging

Burgers die willen weten waar het eten op hun bord vandaan komt, bedrijven die bewust voor duurzame landbouw kiezen en lokale verenigingen die agro-ecologie belangrijk vinden kunnen zich vanaf nu ook aansluiten bij deze groeiende beweging. Iedereen zich in het manifest van Voedsel Anders herkent, is welkom. 

Bij de inschrijving vraagt Voedsel Anders naar wat je nu al doet rond agro-ecologie en welke plannen je nog hebt: koop je bij de boer, kies je voor bio, heb je een ecologische moestuin...Op hun vernieuwde website www.voedsel-anders.be vind je onder 'Doe mee' concrete doe-tips om je op weg te zetten.

Wie aangesloten is bij Voedsel Anders, ontvangt vier keer per jaar de nieuwsbrief, en wordt uitgenodigd op het jaarlijkse publieksmoment. 

Wil jij ook deel uitmaken van deze groeiende beweging voor agro-ecologie? Sluit je aan via het formulier voor Burgers op de website www.voedsel-anders.be 

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.