Tip: Openvelddag CSA-boerderijen op zondag 15 september

27.08.2019
Csa Openvelddag 2019 Omslag Liggend
Foto: CSA Netwerk Vlaanderen.

Op de Dag van de Landbouw, op zondag 15 september, ben je van harte welkom op meer dan 20 CSA-boerderijen over heel Vlaanderen. Ontdek waarom 'community supported agriculture' staat voor een gezonde landbouw voor betrokken burgers. 


Van 13u tot 17u kun je kennis maken met de boer(in) van een CSA-boerderij in je buurt. Bij CSA of 'community supported agriculture' nemen consument en boer samen de verantwoordelijkheid op. Als deelnemer betaal je aan het begin van het seizoen een oogstaandeel en in ruil krijg je een jaar lang lekkere, verse en gezonde producten. Je kan meestal zelf oogsten, maar sommige CSA-boeren zetten een pakket van groenten, fruit, zuivel, vlees, bloemen... klaar. 

CSA is een snel groeiend landbouwmodel. In 2018 waren er al meer dan 8.500 deelnemers aangesloten bij 45 CSA-boerderijen over heel Vlaanderen die deel uitmaken van het netwerk! Samen bewerken ze een oppervlakte van ongeveer 117 hectare.

Er volgt nog meer info via de facebookpagina van het CSA-netwerk Vlaanderen, maar hou alvast de datum vrij in jouw agenda. 

De kracht van CSA

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.