Storm zorgt ook voor schade bij bioboeren

21.02.2022
Tgoedterheule
 Ook de bioboeren bleven niet gespaard, in de storm raakten veel tunnelserres beschadigd. Foto van 't Goed ter Heule. 
In categorie

De stormen Dudley, Eunice en Franklin hebben in een paar dagen tijd voor flinke schade gezorgd in de landbouw. Ook de bioboeren bleven niet gespaard, in de storm raakten veel tunnelserres beschadigd. Met de vele steunbetuigingen én helpende handen van hun klanten komen deze bioboeren er gelukkig wel doorheen. 


Boer zijn is een mooi beroep, maar soms kan de verbondenheid met het land ook hard zijn. De afgelopen dagen verankerden vele boeren hun tunnelserres stevig in de grond en wachtten ze bang af wat met de aangekondigde stormen komen zou… Helaas is het natuurgeweld soms te groot. Heeft jouw lokale boer(in) geleden onder de storm? Reik een helpende hand aan of steun een actie om geld op te halen voor de nodige renovatie. Dankzij jouw hulp komen onze bioboeren er wel doorheen! 

Reik een helpende hand

Via Facebook zagen we heel wat beelden van vernield materiaal en weggewaaide daken voorbij komen.  We delen slechts enkele taferelen, maar wensen alle getroffen bioboeren veel goede moed! 

Bij De Wassende Maan trok de storm over de boerderij in Astene, met grote schade in de tunnelserres tot gevolg. Op hun perceel in Zulte is de ravage nog groter, daar is de schuur ingestort en veel materiaal beschadigd. 

Ook bij 't Goed ter Heule is de schade aanzienlijk, maar met geheven hoofd en deze wijze woorden gaan ze er aan de slag: “We zijn als boer bevoorrecht dagelijks met de natuur te mogen werken. Dat de natuur hard is, dat weten we. De boer wordt dan terug gedwongen nederig te zijn voor de heftige elementen."

Ook bij Lincelam (zie video) en Blauw Kasteel zijn ze de komende weken druk bezig met het heropbouwen van hun serres. Tot slot is ook bij De Kollebloem het dak van de grote serre weggewaaid. Binnen enkele weken worden de eerste kerstomaten geplant en daarom zijn ze dringend op zoek naar een serrebouwer die kan helpen om een nieuw dak te plaatsen.

Lincelam

Bij bioboerderij Lincelam en De Wassende Maan is de schade ook aanzienlijk © Bij bioboerderij Lincelam en De Wassende Maan is de schade ook aanzienlijk
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.