Test je kennis over biowijn en win een bijzondere striproman

19.10.2017
Onwetenden

Een striptekenaar en een wijnbouwer: het lijkt onwaarschijnlijk maar de gelijkenissen tussen hun werk is opvallend. Etienne Davodeau brengt in 'De onwetenden' het relaas van een boeiende en langdurige ontmoeting tussen hemzelf en een biodynamische wijnboer, waarbij ze zich elk verdiepen in de wereld van de ander.


De graphic novel 'De onwetenden' brengt de productie van bio-dynamische wijnbouw in woord én vooral beeld tot leven. Je kunt de wijnranken bijna zelf aanraken en je loopt doorheen de verschillende seizoenen mee met de wijnbouwer op zijn veld. De bio-dynamische aanpak van de boer leidt tot sceptisch-komische uitspraken en taferelen. Omgekeerd geeft het scenario ook een inkijk in de bijzondere wereld van uitgeverijen en stripbeurzen.

Doe dus zeker mee en maak kans op een exemplaar van dit verrassende boek!

* * *

Etienne DAVODEAU, 'De onwetenden. Kroniek van een kruisbestuiving', Uitgeverij Scratch Books | 27,90 euro | ISBN 9789492117205 | te koop via deze link.

* * *

Deze wedstrijd kadert in onze campagne over biobier en biowijn van 21 tot 29 oktober 2017.

De Onwetenden P137
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.