​Vijf landbouwverhalen voor de toekomst

27.05.2016
Rs11470 20130214 Nold 012 Hr Scr © Frank Toussaint op bioboerderij De Witte Beek

Dat het anders kan met ons voedselsysteem, bewijzen de vijf inspirerende landbouwers die in Vlaanderen, maar ook wereldwijd het lef hebben om opnieuw kweker en eter te verbinden, of boer en natuur. Ze komen spreken op het Krachtboer festival op 29 mei 2016.


De vijf landbouwers komen op Krachtboer vertellen over wat ze doen. Hun getuigenissen maken de agro-ecologische beweging tastbaar, niet alleen voor onderzoekers, maar vooral voor ons allemaal, wij eters. Kobe Desramaults geeft dan ook het startschot voor een brede beweging voor ander voedsel. Op de website van Krachtboer lees je welke boeren komen vertellen.

13320485 265815470438126 7472705003639101078 O
Voedselanders Zwart Horizontaal
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.