Biohandelaars nemen deel aan het Weekend van de Klant

27.09.2018
20180927 Weekend Klant
Foto: Biotoop door KVL Creative Nature; Zonder Meer door Sophie Nuytten
In categorie

Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober leggen biohandelaars hun klanten extra in de watten. Je biohandelaar doet je tijdens dit weekend een leuke stoffen tas uit biokatoen cadeau. Die kan je zowel gebruiken voor brood als groenten of fruit. Een duit in het zakje voor het milieu. 


Een herbruikbare tas? Een goed idee! 

Biowinkeliers staan heel het jaar rond klaar om hun klanten te informeren over het diverse en lekkere assortiment bioproducten. Waarschijnlijk neem jij je biologische boodschappen ook liever mee in een herbruikbare boodschappentas? En je brood en groenten of fruit? Met een stoffen tasje kun je niet alleen plastic verbruik minderen, maar het ziet er ook nog eens mooi uit. 

De biowinkels willen graag het goede voorbeeld geven. Bij meer dan twintig biowinkeliers krijg je daarom tijdens het weekend van de klant een herbruikbare katoenen boodschappentas van Bio Mijn Natuur, in biologisch katoen uiteraard. De stoffen zak is zowel geschikt om brood mee te nemen, alsook voor groenten of fruit. Goed voor ruim 5.000 milieuvriendelijke attenties

Blijft mijn biowaar vers in zo'n stoffen zakje? In een katoenen zak blijft je brood net zo lang vers als in een gewone broodzak: een gesneden brood gemiddeld 1 à 2 dagen en een ongesneden brood iets langer. Ook groenten en fruit kan je perfect vervoeren in een herbruikbaar zakje. 

20181002 Weekend Klant

Deelnemende biowinkels


Vind je jouw favoriete biowinkel niet in onderstaande lijst? Kijk eens op www.weekendvandeklant.be, mogelijk nemen ze deel aan Weekend van de Klant en voorzien zij een andere, leuke attentie.

Lees ook …

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.