Aardbeiensoepje met pompelmoes

Gegarandeerd een spannend gerechtje.

Schermafbeelding 2016 02 04 Om 11 12 44
Pauline Verhaest Blommm Boeket 2
Bloemen

Iedereen wordt gelukkig van mooie bloemen. We schenken een bloemetje als teken van liefde, medeleven, om iemand te feliciteren… Maar ken jij het verhaal achter het boeket dat je krijgt of cadeau doet? Biologische bloemen worden geteeld in de volle grond zonder chemisch-synthetische bestrijding of kunstmest. Het zijn sterke en gezonde bloemen die tijd en ruimte krijgen om volgens het seizoen te groeien. Jij en onze planeet hebben er deugd van. Benieuwd naar hoe een biologische bloementeler te werk gaat? Wij nemen je mee van veld tot vaas!

Biowijn
Wijn

Biologische wijn begint bij de kwaliteitsdruiven die biologisch geteeld zijn, dus zonder gebruik van chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen, herbiciden of kunstmest. De biologische druiven groeien uit een natuurlijk vruchtbare bodem die zorgt voor een sterke plant. Ook de vinificatie, het proces van sap tot wijn, gebeurt met de grootste zorg: chemische smaak-, geur- of kleurstoffen zijn volledig uit den boze. De wettelijke toegestane toevoeging van sulfiet is veel beperkter dan in gangbare wijnen - sommige biowijnen bevatten zelfs helemaal geen toegevoegde sulfiet.


4 pers.

Ingrediënten

 • 500 g aardbeien, in partjes
 • 2 roze pompelmoezen, in partjes
 • 2 glazen rode wijn
 • 100 g aardbeien, gemixt
 • 2 el (oer)suiker
 • 1 el verse muntblaadjes, gesnipperd
 • 4 el dikke, ongezouten roomkaas of mascarpone

Bereiding

 • Meng de rode wijn met de gemixte aardbeien en 2 el oersuiker.
 • Vang het sap op als je de pompelmoezen schilt en de partjes tussen de vliesjes uitsnijdt.
 • Doe dit sap ook bij het rode wijnmengsel.
 • Doe de aardbeien- en pompelmoespartjes in de wijn en laat een uurtje trekken in de koelkast.
 • Serveer in diepe borden en werk af met verse muntblaadjes.
 • Schep er 1 el roomkaas op.

Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'

Bmn Grijskader 250Px

Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!

Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.