Aardbeiensoepje met pompelmoes
Gegarandeerd een spannend gerechtje.
Bloemen
Iedereen wordt gelukkig van mooie bloemen. We schenken een bloemetje als teken van liefde, medeleven, om iemand te feliciteren… Maar ken jij het verhaal achter het boeket dat je krijgt of cadeau doet? Biologische bloemen worden geteeld in de volle grond zonder chemisch-synthetische bestrijding of kunstmest. Het zijn sterke en gezonde bloemen die tijd en ruimte krijgen om volgens het seizoen te groeien. Jij en onze planeet hebben er deugd van. Benieuwd naar hoe een biologische bloementeler te werk gaat? Wij nemen je mee van veld tot vaas!
Wijn
Biologische wijn begint bij de kwaliteitsdruiven die biologisch geteeld zijn, dus zonder gebruik van chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen, herbiciden of kunstmest. De biologische druiven groeien uit een natuurlijk vruchtbare bodem die zorgt voor een sterke plant. Ook de vinificatie, het proces van sap tot wijn, gebeurt met de grootste zorg: chemische smaak-, geur- of kleurstoffen zijn volledig uit den boze. De wettelijke toegestane toevoeging van sulfiet is veel beperkter dan in gangbare wijnen - sommige biowijnen bevatten zelfs helemaal geen toegevoegde sulfiet.
4 pers.
Ingrediënten
- 500 g aardbeien, in partjes
- 2 roze pompelmoezen, in partjes
- 2 glazen rode wijn
- 100 g aardbeien, gemixt
- 2 el (oer)suiker
- 1 el verse muntblaadjes, gesnipperd
- 4 el dikke, ongezouten roomkaas of mascarpone
Bereiding
- Meng de rode wijn met de gemixte aardbeien en 2 el oersuiker.
- Vang het sap op als je de pompelmoezen schilt en de partjes tussen de vliesjes uitsnijdt.
- Doe dit sap ook bij het rode wijnmengsel.
- Doe de aardbeien- en pompelmoespartjes in de wijn en laat een uurtje trekken in de koelkast.
- Serveer in diepe borden en werk af met verse muntblaadjes.
- Schep er 1 el roomkaas op.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'
Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes