Auberginerolletjes

Met feta en het yoghurtdipje een avontuurlijk bijgerechtje of voorgerechtje.

Schermafbeelding 2016 04 07 Om 16 47 53
Productfoto Kaas Ligg
Kaas

Hard, zacht, jong, oud, met kruiden: ook in bio vind je een breed assortiment aan kaas. Voor biokaas heb je melk nodig die op een biologische manier geproduceerd wordt. Die melk kan van koeien, geiten of schapen komen. Wist je dat Vlaanderen rijk is aan heerlijke, lokale biokazen?

Schermafbeelding 2016 04 08 Om 09 57 26
Yoghurt

Yoghurt is melk die dankzij de toevoeging van bepaalde bacteriën verzuurt tot een dikke, romige lekkernij. Biologische yoghurt bewaart zoveel mogelijk het natuurlijke karakter van dit product.


4 pers.

Ingrediënten

  • - 8 plakken aubergine (niet te dik)
  • - 8 stukken feta
  • - 8 blaadjes salie
  • - olijfolie
  • - peper/zout
  • - 4 houten spiesen
  • Voor de yoghurtdip:
  • - 150 ml yoghurt
  • - 1 teentje look, geperst
  • - 1 el verse muntblaadjes, gesnipperd
  • - peper/zout/cayennepeper

Bereiding

  • Laat de houten spiesen een half uur weken in koud water.
  • Bestrijk de plakken aubergine aan beide zijden met olijfolie, peper en zout.
  • Bak ze ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn en laat afkoelen.
  • Leg er een stuk feta en een blaadje salie op.
  • Vouw de aubergine om de feta en prik vast op een spiesje.
  • Nu zijn ze klaar om op de barbecue te leggen.
  • Gril ze nog even aan beide zijden tot ze helemaal warm zijn.
  • Maak intussen de yoghurtdip: meng de yoghurt in een kom met de look en de muntblaadjes en breng op smaak met flink wat zout, peper en cayennepeper.

Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'

Bmn Grijskader 250Px

Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!

Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.