Auberginerolletjes
Met feta en het yoghurtdipje een avontuurlijk bijgerechtje of voorgerechtje.
Kaas
Hard, zacht, jong, oud, met kruiden: ook in bio vind je een breed assortiment aan kaas. Voor biokaas heb je melk nodig die op een biologische manier geproduceerd wordt. Die melk kan van koeien, geiten of schapen komen. Wist je dat Vlaanderen rijk is aan heerlijke, lokale biokazen?
Yoghurt
Yoghurt is melk die dankzij de toevoeging van bepaalde bacteriën verzuurt tot een dikke, romige lekkernij. Biologische yoghurt bewaart zoveel mogelijk het natuurlijke karakter van dit product.
4 pers.
Ingrediënten
- - 8 plakken aubergine (niet te dik)
- - 8 stukken feta
- - 8 blaadjes salie
- - olijfolie
- - peper/zout
- - 4 houten spiesen
- Voor de yoghurtdip:
- - 150 ml yoghurt
- - 1 teentje look, geperst
- - 1 el verse muntblaadjes, gesnipperd
- - peper/zout/cayennepeper
Bereiding
- Laat de houten spiesen een half uur weken in koud water.
- Bestrijk de plakken aubergine aan beide zijden met olijfolie, peper en zout.
- Bak ze ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn en laat afkoelen.
- Leg er een stuk feta en een blaadje salie op.
- Vouw de aubergine om de feta en prik vast op een spiesje.
- Nu zijn ze klaar om op de barbecue te leggen.
- Gril ze nog even aan beide zijden tot ze helemaal warm zijn.
- Maak intussen de yoghurtdip: meng de yoghurt in een kom met de look en de muntblaadjes en breng op smaak met flink wat zout, peper en cayennepeper.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'
Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes