Chutney van pruimen
Zo geniet je het hele jaar door van die ene zomerse tijd dat biologische, zoete pruimen uit eigen streek volop beschikbaar zijn.
Bloemen
Bloemen komen in eindeloze variaties en kleurencombinaties die je in verwondering doen stilstaan bij wat de natuur allemaal kan produceren. Wil je bloemen kopen, kies dan resoluut voor biologisch. Je doet er mensen, natuur en ook bijen plezier mee. Maar hoe herken je een biologische bos bloemen?
Yoghurt
Yoghurt is melk die dankzij de toevoeging van bepaalde bacteriën verzuurt tot een dikke, romige lekkernij. Biologische yoghurt bewaart zoveel mogelijk het natuurlijke karakter van dit product.
4 pers.
Ingrediënten
- 500 g pruimen, gehalveerd en ontpit
- 1 el boter
- 4 el rietsuiker of zoetstof naar keuze
- snuifje kaneel
- snuifje nootmuskaat
- snuifje gemberpoeder
- 1 laurierblaadje, gekneusd
Bereiding
- Laat de boter smelten in de pan.
- Voeg de pruimen en specerijen toe en laat zachtjes ± 30 minuten stoven, tot je een mooie compote hebt. Laat afkoelen.
- Serveertip: Lekker als vieruurtje met yoghurt en granenkoekje.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.