Geroosterde peren met geitenkaas en spek
Sweet and salty.
Appels en peren
An apple a day, keeps the doctor away. Weinig fruit is tegelijk zo alledaags én bijzonder als een appel. We eten appels, en ook peren, het hele jaar door. Op de Vlaamse boomgaarden wordt er geoogst van half augustus tot eind oktober. Voor de pitfruitteler is die periode het orgelpunt van een heel jaar investeren in een gezonde boomgaard. Wil je weten hoe de biologische teler te werk gaat? Wij nemen je mee de boomgaard in!
Kaas
Hard, zacht, jong, oud, met kruiden: ook in bio vind je een breed assortiment aan kaas. Voor biokaas heb je melk nodig die op een biologische manier geproduceerd wordt. Die melk kan van koeien, geiten of schapen komen. Wist je dat Vlaanderen rijk is aan heerlijke, lokale biokazen?
4 pers.
Ingrediënten
- 4 peren
- 150 g geitenkaas met verse kruiden
- 8 sneetjes pancetta of ontbijtspek
- peper
- 4 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 1 el honing
- 100 g rucola
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Halveer de peren en haal het klokhuis eruit. Vul de peerhelften met geitenkaas.
- Wikkel een sneetje spek rond de peerhelften.Bestrijk de peren met olijfolie en kruid met peper.
- Rooster de peren +- 15 min. in de oven of tot de peren gaar zijn en het spek knapperig is.
- Maak een vinaigrette: meng de olijfolie, de balsamicoazijn en de honing.
- Serveer de peren met een rucolaslaatje en de vinaigrette.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.