Rode paprikapannenkoekjes
Groenten smokkelen, dat doen we graag. De heerlijk zoete smaak van rode punt paprika's in hoogzomer past perfect in een pannenkoek.
Yoghurt
Yoghurt is melk die dankzij de toevoeging van bepaalde bacteriën verzuurt tot een dikke, romige lekkernij. Biologische yoghurt bewaart zoveel mogelijk het natuurlijke karakter van dit product.
Melk
Biologische melkveehouders kiezen voor een diervriendelijke aanpak. Niet alleen erkennen ze het natuurlijk gedrag van dieren, ze houden hun dieren zo gezond mogelijk via biologisch voer, frisse buitenlucht, genoeg leefruimte en zo weinig mogelijk medische ingrepen.
Eieren
Bij het produceren van biologische eitjes staat het welzijn van de legkip op de eerste plaats. Een kip is een bosdier en scharrelt, en bio wil dit natuurlijke gedrag zoveel mogelijk stimuleren. In bio is de kip niet louter een broedmachine. Dat betekent onder andere aandacht voor het juiste voer, een natuurlijk dag-nachtritme en genoeg leefruimte voor de kippen.
4 pers.
Ingrediënten
- 100 g bloem
- 2 eieren
- 1,5 dl melk
- 1 snuifje zout
- 1/2 tl cayennepeper
- 1,5 dl spuitwater
- Olijfolie
- 2 rode zoete puntpaprika’s
- 125 g yoghurt
- 2 el bieslook, fijngesneden
Bereiding
- Zeef de bloem en meng de melk, de eieren en de kruiden eronder tot een glad beslag.
- Bedek de kom en laat een half uur rusten.
- Roer het spuitwater er voorzichtig onder.
- Bak in olijfolie in een hete pan enkele schijfjes paprika en giet er een beetje beslag over.
- Bak de pannenkoekjes aan beide zijden ongeveer 1 min goudbruin.
- Serveer met yoghurt en bieslook.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.