Zelfgemaakte limonade
Leuk en lekker om te maken met kinderen en het is eens iets anders dan koekjes! Hoewel koekjes wel héél lekker zijn bij een glaasje zelfgemaakte limonade...


Fruitsap en fruitstroop
Biologisch geteeld fruit wordt verwerkt tot sap, stroop en confituur. En tot vele lekkernijen zoals roomijs, sorbet, yoghurt, vruchtengebak, koeken… De fruitige smaken in bio zijn steeds afkomstig van echt fruit. En het zoete? Dat komt van de suikers aanwezig in het fruit of van toegevoegde natuurlijke zoetmakers als rietsuiker, rijststroop of diksap. Kunstmatige aroma’s en synthetische zoetstoffen zijn niet toegelaten in bio.
Met een enorme variatie aan smaken zijn de pure biosappen absoluut het ontdekken waard. In Vlaanderen wordt bovendien nog veel sap lokaal geperst met streekeigen fruit.

Bloemen
Iedereen wordt gelukkig van mooie bloemen. We schenken een bloemetje als teken van liefde, medeleven, om iemand te feliciteren… Maar ken jij het verhaal achter het boeket dat je krijgt of cadeau doet? Biologische bloemen worden geteeld in de volle grond zonder chemisch-synthetische bestrijding of kunstmest. Het zijn sterke en gezonde bloemen die tijd en ruimte krijgen om volgens het seizoen te groeien. Jij en onze planeet hebben er deugd van. Benieuwd naar hoe een biologische bloementeler te werk gaat? Wij nemen je mee van veld tot vaas!
pers.
Ingrediënten
- 20 biologische citroenen, goed gewassen
- 500 gram biologische (riet)suiker
- 7 dl water
Bereiding
- Schil de helft van de citroenen en pers ze allemaal.
- Doe het sap en de citroenschil in een pan. Voeg suiker en water toe en laat het mengsel zachtjes koken gedurende 20 minuten.
- Verwijder de schil en laat nog 30 minuten koken.
- Zeef de siroop en laat afkoelen.
- Meng één deel siroop met drie à vier delen (bruis)water
- Garneer met ijsblokjes, blaadjes citroenmelisse en een schijfje citroen.
Dit recept is van 'Mme Zsazsa'

Mme Zsazsa – oftewel Kim Leysen - is een fenomeen: ze moestuiniert (zo ecologisch mogelijk), kookt biologisch, schrijft boeken, naait, tekent en blogt over dit alles.
http://madamezsazsa.blogspot.be/