Zelfgemaakte limonade

Leuk en lekker om te maken met kinderen en het is eens iets anders dan koekjes! Hoewel koekjes wel héél lekker zijn bij een glaasje zelfgemaakte limonade...

201802 Mmezsazsa Limonade
Wout Hendrickx, styling Debby De Mangelaere
Verwerkt fruit

Biologisch geteeld fruit wordt verwerkt tot sap, stroop en confituur. En tot vele lekkernijen zoals roomijs, sorbet, yoghurt, vruchtengebak, koeken… De fruitige smaken in bio zijn steeds afkomstig van echt fruit. 

Pauline Verhaest Blommm Boeket 2
Bloemen

Bloemen komen in eindeloze variaties en kleurencombinaties die je in verwondering doen stilstaan bij wat de natuur allemaal kan produceren. Wil je bloemen kopen, kies dan resoluut voor biologisch. Je doet er mensen, natuur en ook bijen plezier mee. Maar hoe herken je een biologische bos bloemen? 


pers.

Ingrediënten

  • 20 biologische citroenen, goed gewassen
  • 500 gram biologische (riet)suiker
  • 7 dl water

Bereiding

  • Schil de helft van de citroenen en pers ze allemaal.
  • Doe het sap en de citroenschil in een pan. Voeg suiker en water toe en laat het mengsel zachtjes koken gedurende 20 minuten.
  • Verwijder de schil en laat nog 30 minuten koken.
  • Zeef de siroop en laat afkoelen.
  • Meng één deel siroop met drie à vier delen (bruis)water
  • Garneer met ijsblokjes, blaadjes citroenmelisse en een schijfje citroen.

Dit recept is van 'Mme Zsazsa'

Logo Mme Zsazsa

Mme Zsazsa – oftewel Kim Leysen - is een fenomeen: ze moestuiniert (zo ecologisch mogelijk), kookt biologisch, schrijft boeken, naait, tekent en blogt over dit alles. 

http://madamezsazsa.blogspot.be/
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.