Hoe werkt biocontrole in de praktijk? Ga mee met de controleur door de kaasmakerij
Kom mee op rondleiding bij kaasmakerij Het Dischhof en beleef een simulatie van een officieel controlebezoek!
Kom mee op rondleiding bij kaasmakerij Het Dischhof en beleef een simulatie van een officieel controlebezoek. De controleur van Tüv Nord Integra toont je hoe hij op bio controleert. Kaasmaker Dries legt uit hoe hij biologische kazen maakt en op welke manier die zich onderscheiden van gangbare kazen.
België staat gekend als een land waar de biocontrole goed georganiseerd en erg doeltreffend is. In ons land ondergaat elke biologische marktspeler, zoals boer, verwerker, groot- en kleinhandel, jaarlijks een volledige biocontrole. Die controle vindt plaats bovenop de reguliere controles voor voedselveiligheid.
De biologische sector staat achter dit uitgebreid controlesysteem. Het is immers dé garantie voor haar consumenten. Dat ‘bio echt bio is’. Geproduceerd volgens de Europese regels, met respect voor dier, bodem en biodiversiteit.
Meer informatie:
Locatie
Keiem (Diksmuide)Dodepaardenstraat 58, 8600 Diksmuide
Datum/tijdstip
Maandag 6 juni 2016 om 14u. Overige rondleidingen in de kaasmakerij Het Dischhof vind je hier.