Najaarscampagne over biologische appels en peren op komst

11.09.2018
Bmn 2018 3 Promobeeld Web Lr
Foto: François De Heel 
In categorie

Actrice Alice Reijs ging op bezoek in de boomgaard van Bert en Jef Janssens en ontdekte er hoe biologische appels en peren geteeld worden. Ontdek er alles over tijdens de biocampagne van 20 tot en met 28 oktober.


Alice Reijs, fan van bio

Alice Reijs is een Nederlandse televisie- en theateractrice. Ze is trots dat ze bio-ambassadeur mag zijn. Samen met haar man, acteur Tom Van Dyck, en haar twee kinderen eet  ze bijna volledig biologisch. Vooral groenten en fruit koopt ze altijd biologisch omdat die in volle, vruchtbare grond geteeld worden en veel natuurlijke vitamines, mineralen en nutriënten bevatten. Verder pleit ze ervoor om met z’n allen wat vaker plantaardig, dus minder vlees van betere kwaliteit, te gaan eten. 

Zij ging op bezoek bij de fruittelers Bert en Jef Janssens. Ze was erg benieuwd: Hoe zorgt een bioboer voor sterke appel-en perenbomen? Bestrijdt hij ziektes en plagen met natuurlijke vijanden? Wat Alice enorm is bijgebleven is dat appels telen ontzettend veel werk is. En dat je sterk in je schoenen moet staan om dat op een biologische manier, dus zonder chemische bestrijdingsmiddelen, klaar te spelen.  Ze proefde er ook de lekkerste appeltjes van eigen bodem: ‘In de boomgaard heb ik Elstar-appeltjes geproefd. Die waren zo lekker. Als ik daarin beet, dan droop het sap eruit. Het meeste hou ik van zoetzure appels met een tikkeltje zuur.’

Campagne 20 – 28 oktober 2018

  • Op de website www.biomijnnatuur.be  lees je vanaf oktober wat Alice zo bijzonder vindt aan bio en hoe de biologische fruittelers Bert en Jef te werk gaan in hun boomgaard. Vervolgens publiceren we ook andere portretten van ondernemers, fruitige recepten, de productfiches over de teelt van bioappels -en peren, sappen en confituren… 
  • We vieren de start van de campagne (20/10) in stijl met een heuse proeverij van biologische appel- en perenrassen in de boomgaard: ontdek het programma
  • We eten het hele jaar door appels en peren. Weinig fruit is zo alledaags én tegelijk zo bijzonder. Tijdens de campagne kan je deelnemen aan een leuke kennisquiz. Wie de kennisvragen over bio goed beantwoordt, maakt kans op een mooi biopakket, af te halen bij een deelnemende biologische hoevewinkel in zijn of haar buurt. Wie leest, die wint!

Check begin oktober zeker onze nieuwsbrief 'Lekker Bio' en de website Bio Mijn Natuur, want vanaf dan informeren we je verder. 

beleef bio in de boomgaard

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.