Konijneneten of reuzelekker? Nieuwe biocampagne start op 17 september

01.09.2016
Campagne Fotos Ligg

TV-moestuinier Wim Lybaert zet graag zijn schouders onder onze groente- en aardappelencampagne. Het doel is om van iedereen een enthousiaste biogroenten- en bioaardappeleter te maken, en om je warm te maken om echt duurzamer en meer bij de boer te gaan kopen. ‘Biologisch van bij ons én biologisch uit het seizoen, dat is klimaatslim, milieuvriendelijk en heel erg smakelijk,’ aldus Wim.


Beleef bio van 17 tot 25 september

Van 17 tot en met 25 september 2016 kan je ontdekken hoeveel liefde, zorg en vakmanschap ondernemers steken in biologische groenten en aardappelen. Overal in Vlaanderen kan je deelnemen aan boeiende bezoekjes aan biobedrijven. Je hebt de keus uit bijna 40 activiteiten: opendeurdagen, picknicks, workshops en proeverijen… Zo ervaar je de praktijk voor bio in levende lijve.

Biowinkels promoten tijdens de campagne het rijke aanbod van bio - een aantal doet dat met interessante kortingacties.

Deze website staat vanaf begin september helemaal in het teken van biologische groenten en aardappelen.

Extraatje op Dag van de Klant

Op de Dag van de Klant, zaterdag 24 september, trakteren ongeveer 60 deelnemende biowinkels hun klanten op een Bijzondere Groentegids met verrassende recepten.

‘Amai, d’r steekt veel liefde in bio!’

Als moestuinier in hart en nieren teelt Wim zelf groenten en aardappelen zonder kunstmest of chemische pesticiden. Hij begrijpt dan ook goed waarom de bodem cruciaal is voor bioboeren. ‘Als je een gezonde bodem hebt, kan je heerlijke én gezonde groenten telen. Dat getuigt van een langetermijnvisie.’

Wim ging op bezoek bij de familie Noë-Sucaet van bioboerderij ’t Livinushof in Sint-Margriete. Die telen o.a. heerlijke pompoenen, uien en kolen in kerngezonde grond. Hij is onder de indruk van hun vakmanschap. Wat hen drijft, is hun liefde voor een levende, vruchtbare bodem en het plezier van lekkere en gezonde groenten.

Wim Lybaert zet biologische groenten en aardappelen in de kijker van 17 tot en met 25 september
Livinus 07 Kl

Meer weten?

Hoe worden biologische groenten eigenlijk geteeld? Hoe zit dat met die schimmelziekte bij aardappelen? Ontdek de antwoorden op deze en andere vragen via de links hieronder!


Deze campagne is een initiatief van de sectororganisatie BioForum Vlaanderen, met de steun van de Vlaamse Overheid. Door drie keer per jaar één bioproduct in de kijker te zetten wil BioForum Vlaanderen mensen beter informeren over wat bio bijzonder maakt.

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.