Hoe verras je nu écht je geliefde met Valentijn?

08.02.2024
Mooiste Koeienweide 2
In categorie

Liefde, dat begint met bio! En Valentijnsdag is hét moment om je geliefden te verwennen met een mooi gebaar. Kies je voor een culinair cadeau, bijzondere bloemenpracht of toch eerder een ontspannend uitstapje in het groen? Met deze tips zijn ze ongetwijfeld verrast! 


Rs18378 13 2 © Astrid Agemans

In de bloemetjes zetten

Geef je grote liefde een bloemen-abonnement of een bloemencadeaubon! Zij/hij/x kan dan vanaf de lente zelf een mooi biologisch boeket bestellen, en zo wordt je partner elke week weer opnieuw verrast met bijzondere bloemenpracht. Met zorg voor de natuur geteeld en recht van het veld jouw vaas in! Of maak er een uitje van en plan een bezoek aan een biologische zelfpluktuin. Zo kan je vlam zelf (h)eerlijke boeketten plukken op een prachtig bloemenveld. Dat is niet alleen super ontspannend maar ook reuze interessant. Je leert er alles over bloemen telen en maakt kennis met bijzondere bloemsoorten. 

Je vindt biologische bloementelers en hun afhaalpunten, CSA-boerderijen met plukweiden en biologische floristen in jouw buurt in de BIOPUNTEN.

Rs18872 03 Kwestion Be Painpure Xl 10 Lpr © Wim Vanlee
Liefde is een werkwoord

Liefde gaat door de maag - en wat is er nu lekkerder dat iets zelfgemaakt? Verschillende bedrijven leren je graag de kneepjes van hun vak en geven interessante maar bovendien ook smaakvolle workshops:

  • Zelfgebakken, ovenvers brood geurt heerlijk en smaakt verrukkelijk. En brood maken gaat vlugger en makkelijker dan je denkt. Ann Koekepan, Oost-West Centrum of Pain Pure leren je brood bakken op ambachtelijke wijze. Je gaat naar huis met heerlijke zelfgemaakte zuurdesembroden op basis van biologische ingrediënten. 
  • Bij biologische brouwerij Jessenhofke in Hasselt ben je bierbrouwer voor een dag! Tijdens de workshop leer je je eigen bier samenstellen, geniet je van een smakelijke lunch en ga je naar huis met je eigen brouwsel. Santé!
  • Een culinaire cursus van Oost-West Centrum of Velt valt altijd in de smaak. Maak kennis met nieuwe technieken, proef nieuwe windstreken en breng je culinaire kunsten tot een hoger niveau. Aan tafel! 
Ontbijtbuiten Bijgesneden 1000 © De Kollebloem

Geniet op den (bio)boerenbuiten!

Romantisch met zijn tweetjes of gezellig met het hele gezin, op een bioboerderij of ecologische B&B komen jullie volledig tot rust in een groene oase. Je kunt bovendien ook vaak een kijkje nemen bij de activiteiten van de boer, een rondleiding of workshop volgen en lokale lekkernijen proeven!

Een paar concrete tips:

  • Geitenboerderij De Volle Maan in Sint-Lievens-Houtem heeft een prachtige biologische B&B voor 7 personen inclusief een heerlijk luxe-ontbijt met al het lekkers dat het bedrijf te bieden heeft.
  • Verken de Vlaamse Ardennen met de fiets, ontdek het Duivenbos en de troeven van gemeente Herzele - op biodynamische boerderij De Kollebloem in Sint-Lievens-Esse vind je rust en ruimte in een prachtig landschap.
  • Naast ambachtelijk roomijs, kun je bij De Trommelhoeve in Boechout ook terecht voor een heerlijke weekend weg in een van hun stijlvolle hoevegites. De natuurlijke materialen en rustieke details geven je onmiddellijk dat welkom-thuis-gevoel.
  • Kom wandelen met een ezel, overnacht in een safaritent of ga op yogaweekend, bij bioboerderij Het Bolhuis in Diest vind je een ruim aanbod aan avontuur.
  • Van vervallen klooster tot unieke verblijfplaats. Het prachtige domein B&B Rosario in Bever nodigt uit tot verdieping en rust met onder andere maaltijden van biologische en fairtrade ingrediënten, concerten in de oude kapel en een plons in het ecologisch openluchtzwemband.

In de BIOPUNTEN vind je meer leuke suggesties onder de productgroep 'Vakantie'. N.B. Niet alle adressen zijn 100% bio, maar er zijn heel wat plekken die bio een warm hart toedragen: je krijgt er bv. biologische kost op je bord of de locatie is ecologisch verbouwd.

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.