Waar koop je bio-paaseitjes?

08.04.2020
20200408 Paaschocolade Min
Foto: Sabrina voor BioForum

Voor chocolatiers komt de coronacrisis in de drukke periode voor Pasen wel zeer ongelegen: ook de biologische paaseitjes en chocolade paasfiguren liggen overal al klaar. Waar kan je ze kopen? Sowieso is er een aanbod in heel wat biologische voedingswinkels, maar de chocolatiers organiseren ook thuislevering om hun bio-paaschocolade tot bij jou te krijgen. 


We hopen dat de traditie van paashazen, chocolade-eitjes en klokken ook dit jaar in veel gezinnen zal kunnen doorgaan met biologische chocolade. Om de Paashaas een handje te helpen geven we enkele tips om biologische paaschocolade af te halen of online te bestellen!  

Voor het meest gevarieerde bio-aanbod kan je net zoals andere jaren terecht bij de gespecialiseerde biowinkels en in de biologische supermarkt. Biochoc, De Schutter, Bouchard, Belvas, Libeert, Newtree, Mike & Becky, Wiloco… allemaal bieden ze heerlijke pralines, repen, chocolade paasfiguren of paaseitjes aan. Een meerwaarde? Wie op zoek is naar lactose-en glutenvrije chocolade vindt in het bio-aanbod zeker zijn gading. Check de Biopunten voor een verkooppunt in je buurt.  

Waarom zou je kiezen voor bio? De biologische cacaoteelt maakt geen gebruik van chemische pesticiden en kunstmest. Vaak is biologische chocolade ook fair trade gecertificeerd en dus eerlijk betaald. 

De paasklokken kunnen dit jaar ook gewoon in je huiskamer komen. In deze tijden van ‘social distancing’ organiseren verschillende bio-chocolademakers ook leveringen aan huis via hun webshop. We hebben weet van een aantal en die hebben we hieronder verzameld. Zo geniet je ook dit jaar van Belgische biochocolade. 

Webshops met bio paaschocolade:  

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.