Wachtrij bij opening van nieuwe biowinkel The Barn

25.08.2020
20200825 The Barn Jette
Foto: The Barn Jette
In categorie

De biowinkel The Barn opende afgelopen weekend een nieuw filiaal in Jette vlak bij het Spiegelplein. De start was meteen een schot in de roos met een rij wachtenden aan de deur bij openingstijd. Bioboer Daan uit Halle levert er wekelijks verse groenten en fruit. 


Voor The Barn is dit hun vijfde vestiging. Ook in Elsene, Etterbeek en Sint-Gillis zijn er filialen, maar de nieuwe winkel in Jette is de grootste van allemaal. Naast vestigingen in het Brussels Gewest ligt er ook een ‘Barn’ in Antwerpen.

De bioproducten van The Barn worden onverpakt aangeboden tegen democratische prijzen. In Jette koop je standaard producten zoals verse groenten, fruit en brood. Maar daarnaast is er een rijkelijk aanbod granen en noten, zuivelproducten, sappen en bier... te vinden. Zoveel mogelijk in bulk, sommige producten zoals olie en honing tap je er van het vat. 

"Bioboer Daan Desmet uit Halle zal wekelijks verse groente en fruit leveren. Op de bordjes in de winkel staat de oorsprong van elk product aangegeven. "

Nieuwe samenwerkingen

Marine Wulleman zal de winkel in Jette in goede banen leiden. “Het was echt te gek. Bij de opening stonden er al mensen aan te schuiven. Dat hebben we nog nooit gezien,” meldt ze aan Het Nieuwsblad. 

Op termijn zullen er ook workshops georganiseerd worden waar bezoekers zelf hun producten kunnen maken. Dat is een unicum voor The Barn.

Elke vestiging van The Barn werkt rechtstreeks samen met een lokaal landbouwproject. Voor Jette zal Daan Desmet uit Halle wekelijks verse groente en fruit leveren. Op de bordjes bij de groenten en het fruit staat ook steeds de oorsprong van de producten aangegeven. 

Bioboer Daan vindt het belangrijk dat de Brusselaars hun lokale, kleinschalige boeren ondersteunen en dat bio toegankelijk is voor iedereen. Dat heeft The Barn volgens hem goed begrepen met eerlijke prijzen voor de producent. 

Wie zin heeft, kan kennismaken met boer Daan in dit filmpje op Facebook

Bron: Het Nieuwsblad en eigen berichtgeving

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.