Wat is jouw favoriete biogroente?

14.09.2016
Groentenwedstrijd Ligg
In categorie

Iedereen heeft wel een favoriete groente, toch? Daarom zijn we heel benieuwd: Welke groente eet jij het liefst bio?


Win een heerlijk biopakket t.w.v. € 50!

Maak je keuze en laat ons ook weten waarom! Wie de schiftingsvraag het best beantwoordt, maakt kans op een heerlijk biopakket van 2bio of Lima t.w.v. € 50!

De wedstrijd loopt t/m donderdag 22 september (middernacht).

Biocampagne groenten en aardappelen

De aanleiding van deze wedstrijd is onze nieuwe biocampagne die groenten en aardappelen in de kijker zet. De campagne loopt in biowinkels en op boerderijen met kortingsacties en tal van toffe activiteiten.

Lees er alles over via de links hieronder!

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.