​Wat is jouw favoriete biologische bier?

17.10.2017
Bierproeverij

Welk biobier is jouw absolute favoriet? Blond, bruin of amberkleurig? Een stevige tripel of een fris fruitbier? Keuze genoeg, er zijn zo'n 150 verschillende Belgische biobieren! Stem op jouw favoriete biobier en maak kans op een likkebaardend lekker biobierenpakket!


Klik en breng je stem uit voor de verkiezing!

De 5 deelnemers die hun stem uitbrengen en het juiste antwoord van de schiftingsvraag het best benaderen, winnen een veelzijdig biobierpakket met ten minste 10 heerlijke biobieren (Arvum, Brunehaut Triple, Tripel De Plukker, Gageleer, Kameleon Tripel, Lousberg, RGLR, Saison Dupont, Slaapmutske Bio Tripel en Zwarte Madam).

Stemmen kan tot donderdag 26 oktober 23.59u.

Op vrijdag 27 oktober maken we het populairste biobier bekend op deze website. De 5 winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Campagne biodranken

De verkiezing maakt deel uit van onze campagneweek waarin we je warm maken voor biobier en biowijn. Want dan krijg je pure smaak én kwaliteit in je glas! Lees hier meer over de campagne.

Biobier met liefde gemaakt, drink je met verstand.

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.