Waar vind je bloemen van de bioboerderij?

02.06.2016
13268248 1637966189862506 8254857831655311302 O © Fleur-Couleur
In categorie

Snijbloemen groeien meestal met een flinke portie kunstmest en chemische pesticiden. Daarbij komt dat ze vaak van ver komen met het vliegtuig. De meerwaarde van biologische bloemen uit eigen streek is dus enorm. We geven je graag een lijstje waar je bloemen van de bioboerderij vindt.


Blije bijtjes en blije neuzen

Biologische bloemenvelden zijn ware paradijzen voor bijen en andere bestuivers. Op deze boerderijen mag namelijk geen chemische pesticiden of kunstmest en bovendien is de variatie in planten groot. Zo wordt je neus vast ook blij van dat zoetgeurende boeket in je leefruimte, waarvan de teelt geen chemische stoffen gebruikte.

Waar vind je biobloemen?

Het aanbod wordt steeds groter. Je kan er zelf gaan plukken, een boeket afhalen of een boeket kopen in de winkel. Doordat ze geen chemische pesticiden of kunstmest hebben gezien, zijn de eetbare bloemensoorten als bonus voortreffelijk in de keuken. Veel chefs en kookliefhebbers maken met biobloemen de meest verfijnde en gezonde bereidingen. Wanneer de bloemen van een gecertificeerde bioboerderij komen, kan je zeker zijn dat ze biologisch geteeld zijn.

OVERZICHT

12795033 1592537054405420 3153974410661813041 O © Gert Arijs, Fleur-Couleur

Foto bruidsboeket: Gert Arijs, Fleur-Couleur.

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.