​Welke Vlaamse biokazen bestaan er?

06.06.2016
Rs15865 Kvl 20150710 0160 Scr © KVL/Creative Nature bij Bioshop Turnhout
In categorie

We maakten voor jou een overzicht van alle biologische kaasmakerijen in Vlaanderen en hun assortiment. Bijna altijd zijn deze kazen gemaakt van Belgische melk. Alle ingrediënten zijn biologisch natuurlijk!


Meer info vind je door op de naam van het bedrijf te klikken. Deze lijst maakten we in mei 2016, enkele wijzigingen zijn dus mogelijk.

(De lijst staat alfabetisch, de foto's staan in willekeurige volgorde.)

Veel kaasplezier!

Damse Kaasmakerij

  • 'Briodor'-light
  • 'Briodor'-natuur
  • 'Briodor' - daslook
  • Damse Brie
  • Damse Brie met peper
  • Damse Kruidenbrie
  • Damse Mokke
  • Damse Mokke Geit
  • Damse Mokke/Fleur du Nord Schaap
  • Damse Schapenbrie
  • Damse Truffelbrie

De Zonnegaard

  • Camembert
  • Duveltje
  • Geitenkaas met tuinkruiden
  • Getta


Rs16573 Damse Kaasmakerij© Lisa Develtere 1057 Scr © Lisa Develtere bij de Damse Kaasmakerij

Het Hinkelspel CVBA

  • Bellie belegen
  • Bellie Jong
  • Bellie Licht belegen
  • Cabriogand
  • Cabriolait
  • Comte
  • Dulses Zeewierkaas
  • Dulses Zeewierkaas gerookt
  • Emmenthal
  • Gruyère de Savoi
  • Herbie boterkruiden
  • Herbie brandnetel
  • Herbie fenegriek
  • Herbie honingklaver
  • Herbie komijn
  • Herbie peper/look
  • Herbie rucola
  • Kruidenkaas Herbie - Seizoen
  • Kruidenkaas Herbie Latino
  • Parmegiano
  • Pas de Bleu
  • Pas de Bleu geit
  • Pas de Rouge
  • Toine

Karditsel

  • Aurélie
  • Basiel
  • Corneel
  • Cyriel
  • Désiree
  • Florence
  • Florence provencaals
  • Maurice
  • Virginie

Le Larry

  • Buche geitenkaas gerijpt
  • Geitenkaas met honing
  • Geitenkaas met krenten
  • Geitenkaas met mosterdzaadjes
  • Geitenkaas met olie en kruiden
  • Geitenkaas met olie en zongedroogde tomaten
  • Geitenkaas met paprika
  • Geitenkaas met spek
  • Geitenkaas met verse kruiden
  • Geitenkaas met zwarte peper
  • Geitenkaas mix (krenten, paprika, zwarte peper)
  • Geitenkaas natuur (gepasteuriseerd)
  • Rauwmelkse geitenkaas met kruiden
  • Rauwmelkse geitenkaas natuur
  • Schapenkaas met bruschettakruiden
  • Schapenkaas met Italiaanse kruiden


Rs11710 Kvl 20130421 4971 Scr © KVL/Creative Nature bij Het Dischhof

De Zwaluw

  • Geitenkaas met tuinkruiden
  • Geitenkaas natuur

Geitenboerderij De Volle Maan

  • Geitenkaas gepaneerd
  • Geitenkaas met spek
  • Geitenkaas met zalm
  • Geitenkaas met kruiden hard of zacht
  • Geitenkaas zonder kruiden hard of zacht
  • Gerijpte geitenkaas
  • Getakaas
  • Ricotta

Het Dischhof Biokaasboerderij

  • Drie mussen
  • Keiemnaer
  • Keiemnaer 20+
  • Keiemnaer 20+ met kruiden
  • Keiemnaer 20+ met pikante kruiden
  • Keiemnaer met kruiden
  • Keiems Bloempje
  • Keiems Bloempje met kruiden
  • Keiemse kruidenkaas met ui en peterselie
  • Keiemse Witten
  • Keiemtaler
Rs2597  Mg 0063 Scr © Maud Van Haegenborgh bij Martens Kaasmeester

Molenhof

  • Jonge boerenkaas
  • Jonge boerenkaas met bieslook
  • Jonge boerenkaas met brandnetelmengeling
  • Jonge boerenkaas met fenegriekzaad
  • Jonge boerenkaas met gemengde kruiden
  • Jonge boerenkaas met knoflook-uienmengeling
  • Jonge boerenkaas met mosterdzaad

't Reigershof

  • Feta
  • Geitenkaas bieslook/peterselie
  • Geitenkaas brandnetel
  • Geitenkaas fenegriek
  • Geitenkaas tomaat/basilicum
  • Jonge geitenkaas met kruiden
  • jonge geitenkaas natuur
  • Mabelle
  • Oudlander
  • Reigaert natuur
  • Verse geitenkaas
  • Verse geitenkaas met kruiden


Rs11922 Bioaward 74 Scr © Joachim Dewilde bij Het Hinkelspel

Stichting Ommersteyn

  • Getta
  • Goudse geitenkaas met brandnetel
  • Goudse geitenkaas met fenegriek
  • Goudse geitenkaas met Italiaanse kruiden
  • Goudse geitenkaas met komijn
  • Goudse geitenkaas met paprika & knoflook
  • Goudse geitenkaas natuur
  • Platte kaas van geitenmelk
  • Verse kaas van geitenmelk
  • Verse kaas van geitenmelk met brandnetel
  • Verse kaas van geitenmelk met Italiaanse kruiden
  • Verse kaas van geitenmelk met okkernoten
  • Verse kaas van geitenmelk met paprika en knoflook

Widar

  • Kaas: brandnetel
  • Kaas: fenegriek
  • Kaas: gagel
  • Kaas: Italiaanse kruiden
  • Kaas: jonge
  • Kaas: komijn
  • Kaas: look
  • Kaas: oude
  • Kaas: peper
  • Kaas: platte
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.