Wat is jouw favoriete biologische zuivelproduct?

03.06.2016
Verkiezingsbeeld Homepage
In categorie

Ondernemers steken veel liefde in het maken van biologische zuivelproducten. Van 1 tot 9 juni 2016 kan je op deze website stemmen op jouw favoriet. Zelf maak je ook kans op 1 van van de 25 bioprijzen ter waarde van 100 euro.


Geef tijdens het stemmen aan welke aspecten jou in het bijzonder aanspreken: ingrediënten, smaak, oorsprong, eerlijke prijs of sterk verhaal. Je kan één keer stemmen per e-mailadres en je maakt door te stemmen ook kans op 1 van de 25 prijzen met bio.

Er zijn 14 deelnemende biologische zuivelproducten, zowel kazen, yoghurt als eieren. De top 3 wordt aan het einde van de campagneweek bekendgemaakt.

Met deze verkiezing wil BioForum Vlaanderen vzw, de sectororganisatie van de biolandbouw-en voeding, de diversiteit en hoge kwaliteit van het bio-assortiment extra zichtbaar maken.

(Het stemformulier is afgesloten)

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.